BODY & SOUL 28/2018

OBS! Teksten er fra 2017. Du kan 8. marts 2018 se hvad der sker på ugen i 2018

07.07.2018-14.07.2017

Generelt om ugen:

Body & Soul-ugen er kendetegnet af rummelighed og det fantastiske kvindefællesskab, der opstår på lejren over en guitar, arbejdsfællesskab, bål på stranden, kolde øl, kongespil, morgenkaffe, fællesmøder etc. Kom og vær med til en uge med max hygge og spændende workshops, hvor det selvfølgelig også er tilladt bare at dase og suge til sig af den gode stemning.

Vi har som regel mange børn på ugen, men det er ikke en ren børneuge. Børn er en gave for Femø, men vi værdsætter også voksensamvær, og vi prioriterer tid og ro til voksensamtaler, ligesom flere af vores workshops kun er for voksne. Vi har gode børneigangsættere, der laver aktiviteter med børnene (fra 3 år) i løbet af dagen, så de voksne kan gå til workshops, og vi opfordrer til at mindre børn puttes inden kl. 21 om aftenen, så vi kan have voksensamvær (og evt. feste) om aftenen. Som mange andre af ugerne på Femøs kvindelejr har Body & Soul mange lesbiske/queer kvinder, ligesom der er mange lesbiske familier. I år ligger ugen i forlængelse af Skt. Hans og vi tager hekseafbrænding op til revision. Vi hylder derfor heksene. Hekse som i søsterskab, indre og ydre kvindelig styrke. Ugens udklædningsfest vil derfor tage afsæt i heksetema, hvor alle opfordres til at komme udklædt som hekse i alle farver, former og afskygninger.

Det forventes at alle tager deres tjanser, som kan vare mellem én og tre timer ca. 5 gange på ugen. Dvs. at hvis du er alene afsted med mindre børn skal du alliere dig med én som kan tage ansvar for dit barn mens du tjanser.

Workshops

Fitness workshop Tag dine kondisko på og vær med til en god eftermiddagsworkout. Alle kan, uanset alder og form, være med til en omgang femøfitness.
v/ Mai & Caroline

Feministisk ’pop up-snakkeworkshop’
Pop up-workshoppen er en ’pop up’-udgave af den klassiske Femø-snakkeworkshop. Sammen vil vi, i trygge rammer, diskutere forskellige emner inden for køn og seksualitet, fx ’kønsidentitet, ’ligestilling’, ’det private er politisk’, ’spring ud-historier’, ’queer-teori’, ’køn og medier’ mv. Vi vil sammen dele både erfaringer og holdninger, og blive klogere på os selv, hinanden og vort fælles samfund. En snakkeworkshop er ofte både et fællesskab og en feministisk øjenåbner. Det er her, du vil opdage nye ting om dig selv og dit køn, som du ikke vidste, at du havde brug for at vide, og det er her, at du vil samle skyts og styrke til at overleve i ’virkeligheden’ og få lov til at være den, du er. Pop up-delen består i, at workshoppen ikke ligger fast, men vil ’poppe up’ efter behov. Det betyder også, at hvis der er et emne, som du brænder for, så kan vi tage det op en dag. Samtidig indebærer ’pop up’-delen, at man kan være med en enkelt gang og ikke behøver at binde sig til deltagelse hver dag.

Yoga
Traditionel tantra yoga er en meditativ form for yoga, der handler om afslapning. Er vejret til det, rykker vi ud under åben himmel. Begyndere som øvede kan være med.
v/ Lena

“Kend kussen”
Med et ironisk glimt i øjet tager denne workshop afsæt i mange menneskers værste fordomme om Femø-lejren. Workshoppen står nemlig i kussens tegn. De senere år er der blevet et stigende fokus på vores kønsdele og deres udseende, men alligevel taler vi sjældent om netop vores kønsdele og vores forhold til dem. Denne workshop vil både snakke om og undersøge kussen/fissen/vulvaen/tisse-missen/find selv på flere navne, og vi vil se på glæderne og ulemperne ved vores kusser. Vi vil undersøge dem ved hjælp af spejle og specula, og vi vil klippe nye frisyrer i vores hår. Samtidig gives der en indføring i kussens kulturhistorie og anatomi, og vi ser på, om vi måske kan lære noget af vores formødres pointe om, at det private er politisk. Kom glad, vær ikke genert – det bliver sjovt!
v/ Rikke

Mindful Masturbation
I år gæster sexolog Katrine Berling kvindelejren og afholder en spændende workshop, der inviterer kvinder til at opnå en bedre forståelse af masturbation og selvkærlighed i et mindfuldt perspektiv. Der er fokus på det at kunne elske med sig selv, ikke kun for orgasmens skyld, men også for at elske og ære sig selv, og give sig selv den ultimative nydelse. Der ligger nemlig noget smukt og stærkt i at tage sin seksualitet hjem og virkelig at eje den, for det er nemlig her friheden ligger, da det først er der, vi bliver uafhængige af andre til at fylde os op seksuelt. I løbet en formiddag vil der blive fortalt om grundlæggende teknikker til at kunne være sammen med sig selv, hvor fokus er rettet mod at tage din seksualitet hjem og forene dig med din egen seksuelle energi.
v/ Sexolog Katrine Berling

Musik,- danse,- strikke,- eller andre workshops?
Workshop-programmet vil løbende blive opdateret. Har du lyst til at lave en workshop hører vi gerne fra dig.

 

Kontaktperson for ugen: Laura Sadjadi laurasadjadi[at]gmail.com

 

fredagsgrill indleder fredagsfesten