KREALTERNATIV UGE 30/2018

OBS! Teksten er fra 2017. Du kan 8. marts 2018 se hvad der sker på ugen i 2018

21.07.2018-28.07.2018

Velkommen til Krealternativ!

På Krealternativ har vi flad struktur, hvor vi sammen får livet i lejeren til at fungere og alle kan bidrage med inspiration og kreative ideer. Igen i år er der en del workshops som du kan vælge imellem eller blot nyde lejrlivets glæder.  Vi spiser fortrinsvist vegetarisk.

Mørket og lyset er temaet for denne sommers Krealternativ. Naturens cyklus som både er i os og uden om os, består af både lys og mørke, dag og nat, det vågne liv og søvnen, død og fødsel, kontrol og det uhæmmede. Mange af os lever vores liv i lyset og fornægter den mørke side, men for at livet kan blive helt og vi kan leve vores liv fuldt ud, må vi have mørket med. Hele ugen lader vi os inspirere af temaet både i det daglige lejrliv og til ugens fester.

Kom som den du er!

Kontaktperson: katrine.bohr[at]gmail.com 22114224

Workshops

Shamanisme
Lyset og mørket er også tema for den shamanistiske workshop. Alt er forbundet, således også lyset og mørket. Lad os sammen gå ind i det mørke og det lys der er omkring os og det er inde i hver af os. Tusmørket og morgendæmringen, den magiske stund, overgangen og mødet mellem lyset og mørket.

Kønspolitisk snakkegruppe
Med udgangspunkt i at ”det private er politisk” skal vi diskutere emner som køn, krop, seksualitet hvor også ugens tema om lyse og mørke sider kan give inspiration til snakkegruppen… Kun gruppen sætter grænser for hvilke emner der er relevante for os. Vi henter inspiration i 70’ernes basisgruppeform, hvor en flad struktur og det at tale i runder gerne skulle skabe et trygt rum, hvor vi kan udveksle erfaringer, meninger og ideer.

Kor 
I kor-workshoppen vil vi synge kvindesange, afrikanske sange, rytmiske sange og gamle popnumre for flere stemmer, alt afhængig af, hvem og hvor mange vi er. 

Syslerier
Der bliver mulighed for at udfolde dig kreativt med forskellige materialer. Du kan fx væve billeder, lave drømmefangere, flette kurve, og hækle. Det er dejligt og hyggeligt at bruge Femøs åbne kreative rum til at nørkle sammen i. Medbring meget gerne nogle garnrester.

Nusseworkshop
Hvorfor er berøring kun forbeholdt parforholdet, når alle har behov for berøring?  – Vi snakker om grænser og samtykke, laver nusseøvelser og der bliver også tid til fri nusning i et trygt rum, som vi skaber sammen.

Skriv så det sprøjter
I denne workshop vil vi, et par gange i løbet af ugen, arbejde med forskellige skriveøvelser. Vi vil læse højt for hinden, give respons og udveksle idéer. Workshoppen kræver ingen særlige forudsætninger ud over pen og papir samt lysten til at udtrykke sig og mod på at kaste sig ud i det.
Vi arbejder ikke hen imod noget bestemt resultat, men ser processen som målet. Skulle der komme færdige historier eller interessante sekvenser ud af det, kan vi sagtens aftale at optræde med en oplæsning. Dette er dog fuldstændig frivilligt.
Medbring kladdehæfte og skriveredskaber og masser af skrivelyst.

Pop-up-højtlæsning
Elskede du at få læst historier højt, da du var barn? Så er denne workshop måske noget for dig. Et par gange i løbet af ugen vil der være højtlæsning med tilhørende farvelægning. For mange mennesker er det meget centrerende og beroligende at farvelægge tegninger, imens de lytter til en historie. Medbring gerne tusser, farveblyanter eller akvarelmaling.

Mosaik
En workshop i nutidig mosaikkunst der kombinerer glas, fliser, gamle tallerkner, perler, sten og skaller fra stranden og hvad du selv har lyst til at medbringer. Det kræver ingen særlige forudsætninger at lave mosaik, bortset fra en indstilling til at processen er af en langsom karakter. Mosaik kan laves på urtepotter eller en stor sten kan beklædes. En træplade kan blive til et billede eller til en ramme om et spejl. Alt kan skabes, det er kun fantasien, der sætter grænser så medbring gerne materialer.

Bålkaffe
Vi mødes nogle morgener cirka kl. 08 og nyder en kop kaffe i bålets skær. Det er bare så hyggeligt.

Kussetryk
Som altid skal der kussetrykkes! Slip kontrollen og tryk løs med lyset og mørket som inspiration

 

Krealternativ uge på Femø