SPORTSUGE 31/2018

OBS! Teksten er fra 2017. Du kan 8. marts 2018 se hvad der sker på ugen i 2018

28.07.2018-04.08.2018

Fællesskab, sport, spil og leg!

Sportsugen er en livlig, festlig og aktiv uge med god afbalancering mellem fysisk aktivitet og nærværende snakke. Ugen er både for dig, der kan lide at få pulsen op – og for dig der elsker at slappe af, lege og spille spil.

Sportsugen er en god blanding af nye og kendte ansigter, og vi starter derfor med et ryste-sammen-arrangement, så vi kan lære hinanden at kende og grine sammen.

Gennem aktiviteterne får vi en sprudlende uge fyldt med sammenhold, nærvær og grin, og vi har planlagt en række spændende og afvekslende workshops, du kan vælge at deltage i. De fysiske workshops er i trygge rammer og giver mulighed for at blive introduceret for at give den gas med noget, man ikke nødvendigvis har prøvet før. Det er helt op til den enkelte, hvor meget man giver sig fysisk – det handler om at prøve af og have det sjovt i mens. Ud over de faste workshops kan der være små aktiviteter indlagt– en ny for hver dag. Det kan være bålkaffe, flintestensjagt, og gåture rundt på øen. Måske du har en god idé?

Vi holder desuden temafest mandag, fodboldkamp torsdag og talentløst talentshow i løbet af ugen – det kan du læse mere om nedenfor.

Temafest mandag: Halløj i Dronningens gemakker

Mandag inviterer selveste Hendes Dronningelige Højhed på festlighed i sine gemakker. Det bliver helt forførende flot og fortryllende festligt.

Det forlyder, at selveste Margrethe II, Stadsgartneren, Hofmarskallen, Se&Hør’s tys-tys-kilde, Den Kongelige Hofleverandør af pålægschokolade, samt den ene af Prinsgemalens gravhunde kommer, foruden et væld af hofdamer. Hvem mon ellers dukker op?

Der er tradition for, at alle er udklædt til temafesten. Nogen gør ret meget ud af at bygge en karakter op og tager det helt store udklædningsgear med hjemmefra. Tag lige det med, som du synes, passer til en aften med de Royale.

Fodboldkamp: Kvindelejren vs. Femøfolket 

Torsdag eftermiddag spiller vi fodbold mod øens folk. Det plejer ikke at gå stille af sig, og hele øen bakker op om denne traditionsrige kamp, hvor lejren laver kampråb og overgår øens folk i Hep. Det er helt utroligt, men selvom vores fodboldhold oftest består af en blandet bunke af rutinerede og ret nybegyndende spilledamer, har vi endnu ikke præsteret at tabe en eneste kamp! Derfor slutter vi også dagen af med en stor sejrsfest, hvor vi hylder vores tapre fodboldspillere. Tag endelig fodboldstøvler eller løbesko med, hvis du er frisk på en løbetur og en finte. Du kan blive klar til kamp ved at deltage i lejrens fodboldworkshop.

Talentløst talentshow

En aften midt på ugen holder vi talent-/antitalentshow, hvor alle kvinder der har lyst optræder med et lille stunt, nummer eller gimmick. Det plejer at være en hyggelig, skør og ret underholdende aften. Så kan du jonglere, er du regionalmester i dart, eller kan du synge virkelig falsk, så tag gerne dine remedier med på ugen – vi kan garantere et taknemmeligt publikum og et ordentligt bifald!

Sportsugen – en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde

Da der er en del børn på rigtig mange af lejrens andre forskellige uger, har vi valgt at Sportsugen er på kvindernes præmisser. Ugen kan derfor ses som et voksent pusterum, hvor alvorlige snakke, voksenhumor og fester er en naturlighed, og hvor kvinderne kan tonse igennem på de forskellige workshops i de voksnes tempo. Ugen har derfor et max-antal på fem børn, der skal være fyldt otte år. Børn over 13 år kan deltage i de fleste workshops. Det er sjovest for alle, når børnene får lov at hjælpe til og deltage i det praktiske arbejde i et omfang, der passer til deres alder, og fra 13 år tager børnene som en naturlig del tjanser på lige fod med de voksne.

Hvis det viser sig, at der bliver fem børn tilmeldt, vil vi forsøge at få en børne-aktivist med, der kan lave aktiviteter for børnene.

Workshops

Fodbold for alle
Vi træner op til torsdagens traditionsrige kamp mod øens folk. Vi skal lave forskellige boldøvelser og lege, og fremfor alt spille en masse på to mål. Wokshoppen er for alle – trænede fodboldspillere såvel som nybegyndere. Medbring fodboldstøvler, hvis du har, eller kom i dine løbesko.
Anne Bergland

Legetimen – nostalgi af bedste skuffe
Vi skal her tages tilbage til den gyldne tid i børnehaven og fritteren, hvor lege som blandt andet “Jeg melder krig mod”, “Halli Hallo”, “Alle mine kyllinger” og “Dåseskjul” havde deres storhedstid. Så tag dit legehjerte i hånden, og gør klar til nogle sjove timer på dette års sportsuge, hvor alle kan være med.
Helene Glassow og Kimie Olsen

Kajakpolo
Hvad med at tage alt det gode fra håndbold, rugby, radiobil og kajak – og kombinere det ude på vandet? Kajakpolo er en holdsport, der kombinerer boldspil med kajakroning i en ordentlig omgang balanceøvelse, holdånd og skumsprøjts-action. Alle kan være med – også dem der aldrig har prøvet ”det der kano” før. Så kom frisk med ud og leg på vandet, og få rykket dine grænser!
Vi har alt udstyr og grej med til Jer – bare medbring sportstøj, der må blive vådt, tykke sokker eller neoprensko, og evt. vind- eller regnjakke afhængig af vejret. Har du en neopren-shorty eller -vest kan du også tage den med.
Marianne Stæhr og Anna Laybourn

Selvforsvar dit liv
Selvforsvarskurset er en blanding af psykiske forsvarsteknikker. Vi arbejder også med visualisering og med et ’vision board’ for de ting, vi ønsker, skal fylde i vore liv. Kom og genfind dine grænser, lær at sætte dem på en effektiv måde, og kom styrket hjem igen.
Karen Liv Hansen

Vi vil rigtig gerne lægge vægt på, at ugen skal stå i fællesskabets ånd. Derfor – til dig som er ny, dig der kommer alene, og dig som har været med i 100 år:

VELKOMMEN TIL SPORTSUGEN!

Du er selv med til at skabe en god uge, og vi, i ugeteamet, vil gøre os rigtig umage for, at alle føler sig velkomne og forhåbentlig kommer hjem med rigtig gode oplevelse i baggagen.

Vi glæder os til at se dig!

Ugeteamet på Sportsugen

Du kan kontakte Anna på e-mail: Laybournanna[at]hotmail.com