Kvindelejren på Femø er verdens ældste af sin slags. Siden 1971 er kvinder fra hele landet og resten af verden hver sommer strømmet til den lille ø i Smålandshavet nord for Lolland.

Kvindelejren ligger på en smuk eng ved stranden og består af en blanding af store fælles- og funktionstelte og et område med private telte kaldet Nylonparken. Der er også nogle hjemmebyggede bivuakker med havudsigt.

Hvad sker der på ugerne?
Fælles for alle uger på lejren er ferie og fællesskab med stor plads til mangfoldighed og til den individuelle kvindes ønsker og behov. Om man vil danse eller dase er op til den enkelte.

Hver uge på sommerens lejr har sit eget tema, og hver uge har forskellige workshops. Det kan være yoga, akvarelmaling, kor, afrikanske trommer, massage, fodbold eller andet. Se nærmere under de enkelte uger.

Fælles for ugerne er, at der et ugeteam, som tilrettelægger og koordinerer de praktiske gøremål, og der er igangsættere, som sørger for aktiviteter i tråd med ugens tema.
Men alle kan være med til at bestemme, hvordan den enkelte uge skal forløbe.

Hvem kommer på lejren?
Der er alle slags kvinder på Femø: Gamle rødstrømper, mødre med børn, karrierekvinder, sportsentusiaster, lesbiske, bi- og heteroseksuelle.

På mange uger er der flertal af lesbiske kvinder på lejren, men alle kvinder er velkomne på alle uger. Der er et særligt fællesskab mellem kvinderne og en helt speciel stemning som gør, at rigtig mange vender tilbage til kvindelejren år efter år efter år.

Skriv evt. til kontoret eller til den ugeansvarlige og spørg, hvis du vil vide mere om sammensætningen af kvinder på din uge.

Hvad med børn?
Femø er også et dejligt sted for børn. Placeret midt i den skønne natur giver lejren alle muligheder for en oplevelsesrig ferie. Børneugen og Familieugen er uger, hvor der er særlig plads til de små, men børn er velkomne på alle uger. Som regel er der en børneigangsætter, som laver aktiviteter med børn fra tre år og opefter, mens mødrene er i grupper eller tager tjanser.

Drengebørn er velkomne, indtil de fylder 12 år.

Hvornår ankommer man?
Hver uge starter om lørdagen, hvor der er fælles transport fra København med opsamling af kvinder fra andre dele af landet på en station undervejs. Det er muligt at komme til og fra lejren andre dage, men det er en god idé at være med fra begyndelsen, fordi man på den måde falder bedre ind i lejren. Det er også om lørdagen, at der er introduktion og praktiske oplysninger.

 

Natur på Femø