FEMINISTISK UGE 29/2019

13.07.2019-20.07.2019

OBS: Ugen er nu lukket for både voksen- og børnetilmeldinger, men venteliste er mulig.

Feministisk Uge er en ny uge på kvindelejren, der hylder hele kvindelejrens feministiske udgangspunkt. Ugens forskellige workshops tager afsæt i feminisme i alle dens former og farver, politisk som privat, mv. Der ægges op til en uge med fokus på rummelighed og det fantastiske kvindefællesskab, der opstår på lejren over en guitar, arbejdsfællesskab, bål på stranden, kolde øl, kongespil, morgenkaffe, fællesmøder og andet godt. Som mange andre af ugerne på Femøs kvindelejr, er der en overvægt af lesbiske, queer og non-binære kvinder på ugen, ligesom der er mange lesbiske familier. Kom og vær med til en uge med max hygge og spændende workshops, hvor det selvfølgelig også er tilladt bare at dase og suge til sig af den gode stemning.

Der er plads til 25 børn og 75 voksne. Vi opfordrer til, at mindre børn puttes inden kl. 21 om aftenen, så vi kan have voksensamvær (og evt. feste) om aftenen. Det forventes, at alle kan tage deres tjanser, som kan vare mellem 2-4 timer ca. 3 gange på ugen. Dvs. at hvis du er alene af sted med mindre børn, skal du alliere dig med én, som kan tage ansvar for dit barn, mens du tjanser.

Vi tager rigtig godt imod nye på lejren, så er du ny på Femøs kvindelejr, skal du endelig ikke tøve med at tage af sted. Du er også velkommen til at sende en mail til kontaktpersonen for ugen med eventuelle spørgsmål eller bare et hej, hvis du/I har brug 

P.S. Kribler det i dig for at få lov til at lave en workshop? Så hører vi meget gerne fra dig!

Kontaktperson for ugen: Laura Sadjadi: laurasadjadi[at]gmail.com

Workshops

Feministisk teori og historie  for begyndere og letøvede v/ Cecil og Rikke.

På denne workshop bliver vi sammen klogere på hvad feminisme er, hvad det kan, og hvorfor det er relevant i dag. Vi gennemgår feministiske bølger, feministiske teorier (fx queer-teori, post-kolonial teori, affekt-teori) og feministiske retninger (liberalistisk feminisme, marxistisk feminisme, radikal feminisme, mv.). Måske læser vi også kortere historiske feministiske tekster. Og så sætter vi det hele i relation til os selv, vores liv og vores hverdag(e).

JOMFRUMYTEN v/ Hevy
Findes der en jomfruhinde? Bløder alle kvinder første gang de har sex? Kan man se på en kvinde om hun har haft sex, blot ved at kigge hende mellem benene? Sprænger jomfruhinden ved brug af tampon, sport(ridning, cykling) og gynækologisk undersøgelse? Kom til workshop og få svar på disse spørgsmål. Hevy er lægestuderende og har skrevet speciale om jomfrutest og rekonstruktioner, og til workshoppen vil hun give en gennemgang af samtlige myter relateret til fænomenerne mødom og jomfruhinde.

Tegneseriewokshop v/ Kristine
Dels vil vi bruge noget tid på at høre om tegneserier: typer af serier, tendenser, genrer, feministiske strømninger PT mm. Dels vil vi konkret blive præsenteret for forskellige typer af tegneserier (de fleste af nyere dato), som vi både alene/i grupper og plenum kan læse, analysere og snakke om. Du kan du lave din egen zine. Vi har fokus på tegnede fortællinger og serier. I løbet af workshoppen vil vi dels høre om serier og se eksempler på forskellige tegnede fortællinger, zines, materialer. Derudover vil i selv få mulighed for at producere en zine /serie.

Femi-zines – feministiske undergrundstegneserier v/ Karen
Kom og tegn og tal om tegneserier, feminisme og dine heltinder. Du lærer hvordan du laver en kort tegneserie med dit budskab, i et enkelt udtryk, med tekst og lay-out. Du vil se eksempler på tegneserier og må meget gerne tage nogle serier eller kopier af dine favoritsider, heltinder etc. med. Medbring dine favorit skrive og tegneredskaber og en skitsebog, eller bare en blyant og en stak papir, så skaber vi noget skønt sammen

Vi står på skateboard! v/ Alex
Uformel  workshop på havnen for teenagere og voksne, hvor vi hygger os og øver os i at stå på skabeboard sammen. Alle kan være med også hvis man aldrig har rørt et skateboard før. Der vil være mulighed for at låne board og beskyttelsesudstyr. Da jeg kun har en begrænset mængde udstyr selv vil jeg opfordre alle der har mulighed for det til at tage  en cykelhjelm, beskyttere og skateboards med hjemmefra til workshoppen. Ud over klassiske skateboards må man også meget gerne medbringe longboards, pennyboards og waveboards hvis man har det.

Kussens mikrobiologi v/ Alex
En informativ naturvidenskabelig workshop. Vi vil bl.a. snakke om hvilke mikroorganismer der bor i skeden, hvad de kan bruges til, skedens indre miljø, svamp i skeden, den nyeste forskning og feminisme! Det bliver en teoretisk men også pænt sjov workshop hvor alle kan være med.

Feministisk selvforsvar v/Råbin og Augusta el. Karen
Feministisk Selvforsvar er bygget op på tre ben: “Kundskab”, “søsterskab” og “handlingsberedskab”. Kundskaben handler om at lære om teori om kønsbaseret vold, gennem oplæg fra instruktørerne og fællessnakke. Søsterskab handler om solidaritet mellem os, der bliver udsat for kønsbaseret vold. Derfor er der i fsf også sat en del tid af til at dele erfaringer, lave vurderingsøvelser og blive trygge ved hinanden. Handlingsberedskab er den mere fysiske del af selvforsvaret, som går ud på at bruge sin krop til at forsvare sig. Det kan både være at bruge sin stemme, at finde sit tyngdepunkt og at lære slagteknikker. I fsf arbejder vi ud fra, at alt selvforsvar er rigtigt selvforsvar: Hvis ens krop fryser i en situation, er det også selvforsvar – det er kroppen, der forsøger at beskytte dig. I fsf laver vi forskellige øvelser, der svinger mellem alt fra snakke til at tage plads til at slå.

Menstruationsworkshop v/ Maja
Denne workshop giver vi plads til et emne, som normalt ikke får særlig meget taletid: Menstruation. Udover at diskutere menstruationspolitiske tiltag og menstruationsaktivisme, sørger vi også for, at vi får hænderne godt ned i væsken. Vores mission er nemlig at blive klogere på kroppen. Der bliver derfor mulighed for at sy hjemmelavede bind, skabe en livmoder i 3D, male med blod (medbring evt. dit eget) og forvandle menstruationshistorier til digte. Uanset om blodet vælter ud, pibler ud eller slet ikke er tilstede i din krop, vil du forlade denne workshop med menstruation på hjernen.

 

fredagsgrill indleder fredagsfesten