1.7.2023 – 8.7.2023

Ugens program bliver offentliggjort inden 8. marts:

Dette er ugebeskrivelsen for 2022:

Feministisk Uge hylder kvindelejrens oprindelige feministiske udgangspunkt. Der lægges op til en uge med fokus på rummelighed og et fantastisk fællesskab, der opstår på lejren over en guitar, arbejdsfællesskab, bål på stranden, kolde øl, kongespil, morgenkaffe, workshops, fællesmøder og andet godt. Kom og vær med til en uge med max hygge og spændende workshops, hvor det selvfølgelig også er tilladt bare at dase og suge til sig af den gode stemning.

Ugen er præget af mange forskellige workshops, både fysiske, praktiske og snakke-workshops. Sammen udforsker vi nye emner, får nye færdigheder og nye indsigter. Se listen nedenfor for de forskellige workshops. Det vil typisk være pop-up workshops som fx strikkeworkshop, guitar-workshop og volley-workshop. Kribler det i dig for at få lov til at lave en workshop? Så hører vi meget gerne fra dig!

Feministisk uge har ofte mange lesbiske og queer-familier. Der er plads til 35 børn og 85 voksne. Vi forsøger at skabe rum for både børn og voksne; men nogle workshop er kun for voksne, nogle er kun for børn og andre er for alle. Vi opfordrer til, at mindre børn puttes inden kl. 21 om aftenen, så vi kan have voksensamvær (og evt. feste) om aftenen. Det forventes, at alle tager tjanser, hvor man f.eks. laver mad eller vasker op. Dvs. at hvis du er alene af sted med mindre børn, skal du alliere dig med én, som kan tage ansvar for dit barn, mens du tjanser.

Vi tager rigtig godt imod nye på lejren, så er du ny på Femøs kvindelejr, skal du endelig ikke tøve med at tage af sted. Du er også velkommen til at sende en mail til kontaktpersonen for ugen med eventuelle spørgsmål eller bare et hej, hvis du/I har brug for det.

Workshops:

Selvforsvar

Feministisk Selvforsvar (fsf) er bygget op på tre ben: “Kundskab”, “søsterskab” og “handlingsberedskab”. Kundskaben handler om at lære om teori om kønsbaseret vold, gennem oplæg fra instruktørerne og fællessnakke. Søsterskab handler om solidaritet mellem os, der bliver udsat for kønsbaseret vold. Derfor er der i fsf også sat en del tid af til at dele erfaringer, lave vurderingsøvelser og blive trygge ved hinanden. Handlingsberedskab er den mere fysiske del af selvforsvaret, som går ud på at bruge sin krop til at forsvare sig. Det kan både være at bruge sin stemme, at finde sit tyngdepunkt og at lære slagteknikker. I fsf laver vi forskellige øvelser, der svinger mellem alt fra snakke til at tage plads og til at slå.

Lesbisk og queer-forældreskab

Her er det plads til, at man som bitter lesbisk med-mor får lov til at tale om sine frustrationer med fertilitetsklinikken, sundhedssystemet og forventningerne til det dele moderskab, der ikke bliver som man havde håbet. Det er en snakke-workshop, hvor vi i fællesskab deler erfaringer, håb og drømme om lesbiske og queer-forældreskaber.

Korworkshop

Holder du af at synge, så kom og oplev glæden ved at synge sammen med andre. I kor-workshoppen vil vi udforske vores stemmer, lege med lydudtryk og rytmer, og synge flerstemmigt. Vi vil synge forskellige former for musik, og måske bliver vi så gode, at vi giver en koncert i ugens slutning.

Lesbisk overgangsalder

Målet med workshoppen er at lave en ny, og mere positiv, fortælling om overgangsalder. Overgangsalder ses ofte som et tab af ungdom, skønhed og fertilitet, og læser man om gode råd til overgangsalderen er rådene henvendt til heteroseksuelle kvinder, og handler fx om at sætte pris på, at man ikke længere behøver at bruge prævention. Workshoppen vil sætte fokus på de glæder (og sorger) for lesbiske og queers, som denne midt-i-livet-fase kan byde på.

Snakkeworkshop

Vi taler om de ting, der optager os, bekymre os og glæder os. Sammen deler vi erfaringer, lærer af hinanden og bliver klogere på os selv.

Workshoppen kan tage forskellige retninger alt efter, hvad deltagere har lyst til og brug for.

Linedance!

Op på linien og på med boots and hats, eller forestil dig det, og vi skal danse International Tush Push og de andre fantastiske danse. Det bliver sjovt!

Feministisk æstetik

Vi går i dialog med naturen. Her undersøger vi vores fælles forbundethed gennem kroppen, lyd, sten, sand, vand, træ. Vi improviserer og udvikler i kollektive processer.
Kom, byg og hex.

Syng dig lesbisk (eller gør et forsøg)

I denne workshop tager vi fat på den skjulte lesbiske sangskat 1970 – 2022 med alt hvad den rummer af fjollede selvironiske dumheder, samhørighedsskabelse, politiske agendaer og aggressive rekrutteringsstrategier. Vi synger/spiller nogle af sangene, og bliver klogere på (røver)historierne bag The Lesbian Power Authority, Feminist Housewifes, When My Hair Was Long og andre lesbiske bangers.

Kontaktperson for ugen er Rikke Andreassen, rikke [at] rikkeandreassen.dk

fredagsgrill indleder fredagsfesten