25.06.2022 – 02-07-2022

OBS. Teksten er fra 2021. Der kommer ny tekst omkring 8. marts 2022.

 

Feministisk Uge hylder hele kvindelejrens feministiske udgangspunkt. Mange af ugens forskellige workshops tager afsæt i feminisme i alle dens forskelligheder, former og farver – politisk som privat. Der lægges op til en uge med fokus på rummelighed og et fantastisk kvindefællesskab, der opstår på lejren over en guitar, arbejdsfællesskab, bål på stranden, kolde øl, kongespil, morgenkaffe, fællesmøder og andet godt. Kom og vær med til en uge med max hygge og spændende workshops, hvor det selvfølgelig også er tilladt bare at dase og suge til sig af den gode stemning.

Feministisk uge hylder køn i forskellige former og udgaver. Vi byder velkommen til gender-queer kvinder, ikke-binære kvinder, cis-kvinder, trans-kvinder, butch kvinder, femme kvinder, lesbiske kvinder, heteroseksuelle kvinder, biseksuelle kvinder og alle andre former for kvinder. Vi fastholder dog kvindelejrens oprindelige politisk ambition om at være en separatistisk lejr, og inviterer derfor ikke trans-mænd, cis-mænd eller andre mænd indenfor.

Der er plads til 35 børn og 85 voksne. Vi forsøger at skabe rum for både børn og voksne og nogle workshop er kun for voksne, nogle er kun for børn og andre er for alle. Vi opfordrer til, at mindre børn puttes inden kl. 21 om aftenen, så vi kan have voksensamvær (og evt. feste) om aftenen. Det forventes, at alle tager tjanser, hvor man f.eks. laver mad eller vasker op. Dvs. at hvis du er alene af sted med mindre børn, skal du alliere dig med én, som kan tage ansvar for dit barn, mens du tjanser.

Vi tager rigtig godt imod nye på lejren, så er du ny på Femøs kvindelejr, skal du endelig ikke tøve med at tage af sted. Du er også velkommen til at sende en mail til kontaktpersonen for ugen med eventuelle spørgsmål eller bare et hej, hvis du/I har brug for det.

P.S. Kribler det i dig for at få lov til at lave en workshop? Så hører vi meget gerne fra dig! Vi regner også med at der kommer forskellige pop-up workshops som f.eks. lære at spille guitar-workshop eller mere sportslige aktiviteter, som yoga, volley, fodbold. Det plejer at være en uge, hvor der sker rigtig mange ting hele tiden 😊


Workshops
:

Feministisk Håndarbejde – Alex T
Hvad er feministisk håndarbejde? Det er naturligvis det man laver på Femø! I denne workshop skal vi hygge os og lave flotte ting til os selv eller dem vi holder af. Stof, nål, tråd og trykknapper vil være tilgængeligt til workshoppen. Man er meget velkommen til at medbringe flere håndarbejdsting og materialer, fx strikkepinde og garn. På workshoppen vil det være muligt at sy sit eget stofbind, dekorere sit medbragte tøj, sy en pose til ens menstruationskop og hvad vi ellers finder på. Både børn og voksne er velkomne til workshoppen men yngre børn bør komme sammen med en voksen der kan hjælpe dem med håndarbejdet. Hvis der er stemning for det afholdes workshoppen flere gange.

Feministisk og Normbrydende Forældreskab – Alex T og  Berit A
Snakke workshop hvor vi i fællesskab bliver klogere på det feministiske og normbrydende forældreskab.

Queer kink – Sara og Elliot
Workshoppen vil handle sikker sex og queer kink. Workshoppen har et normkritisk udgangspunkt. Den vil blive oplægs- og samtalebaseret (enten i plenum eller i grupper afhængig af antal deltagere). Den bliver lukket for nye deltagere efter dag 2, for at gøre rummet så trygt som muligt at være i. Workshoppen er kun for voksne og der kan være fra 2-70 personer med (eller hvor mange det nu er forsvarligt at putte ind i et aktivitetstelt).

Feminisme og rollespil – Helena og Marie
Mange forbinder rollespil med børns fantasyleg. I den nordiske liverollespils-tradition (Nordic LARP) har man øje for, at rollespil kan være både politisk og selvudviklende. Rollespil kan være et værktøj til at opnå indsigt i samfundsstrukturer, egne fordomme og forestillinger. Selvom man ”lader som om” og følger forudsatte regler, udlever kroppen en virkelig oplevelse, og det kan lede til lige så virkelige følelser og erkendelser, som man kan tage med sig ud i resten af sit liv.

I denne workshop vil vi beskæftige os med, hvad LARP og Nordic LARP er (Hør fx hvorfor alle svenske liverollespillere er feminister, og hvordan det skandinaviske velfærdssamfund reflekteres i den skandinaviske rollespilsstil). Men vi vil især facilitere rollespilsøvelser og kortere rollespil for at se, om vi med midlertidige identiteter og italesatte regler for status kan lære noget nyt om os selv eller andre. Temaer kunne være magt/afmagt, gruppementalitet og minoriteter, familieliv, seksualitet og grænsesætning m.m.”

Feministisk iværksætteri v/ Vibeke
I denne workshop vil vi sammen udforske hvad iværksætteri og feminisme har at gøre med hinanden. Hvis du nogensinde har leget med ideen om at springe ud som selvstændig eller sammen med nogle andre starte noget op, så kom og vær med. Og hvis du har erfaringer som iværksætter så kom og del din viden. Vi vil sammen udveksle ideer, Vibeke vil dele egne erfaringer som iværksætter og vil komme med eksempler på foretagender der kan kaldes feministiske.

Feministiske dialoger: Hvad kan vi lære af hinanden på tværs af generationer v/ Rikke
Gennem erfaringsudveksling undersøger vi, hvad forskellige generationer af feminister har kæmpet for gennem tiderne, og hvad forskellige typer af feminister kæmper for i dag. Mens medierne ofte udråber forskellige generationer af feminister som hinanden fjerner – og generationskonflikter også kan præge feministiske miljøer – søger denne workshop modsat at sætte fokus på, hvad vi kan lære af hinandens erfaringer. Frem for at søge at finde den ’rigtige’ feminisme, eller udpege forskellige former af feminisme som ’forkerte’, håber vi, at vi gennem workshoppen kan berige hinanden og lære af hinandens erfaringer

Sex, sjov og ballade – Mette
Vi snakker om sex og seksualitet og bliver klogere på os selv, og hvad vi har lyst til, og hvordan vi kan udtrykke det. Vi skal lave øvelser, se på sexlegetøj og allermest skal vi have det sjovt. Workshoppen er for alle uanset, om man bare altid har talt om sex eller faktisk har mega svært ved det.

 

Kontaktperson for ugen er Mette, 51944246, mth@3i1.net

 

fredagsgrill indleder fredagsfesten