Bad
Der er gratis brusebad under åben himmel. Hvis solen har skinnet et stykke tid på det miljøvenlige anlæg, er vandet ovenikøbet varmt!
Der er også en skurvogn i lejren, hvor man kan tage gas-opvarmet brusebad. Det koster DKK 10, og man skal benytte lejrens økologiske shampoo af hensyn til miljøet.

Dankort
Du kan bruge MobilePay og kontanter på lejren. På international uge er der også mulighed for at bruge VISA.

Drenge på Kvindelejren
Kvindelejren er et dejligt feriested for børn, men da det er en kvindelejr, er drengebørn kun velkomne indtil de fylder tolv år.

Facebook
De fleste uger på lejren opretter en Facebook-gruppe i løbet af sommeren for at deltagerne kan udveksle billeder, kommentarer mm.

Husdyr
Husdyr er ikke tilladt på lejren. Hverken hunde (certificerede førerhunde og certificerede servicehunde undtaget), katte eller marsvin.

Mad
Maden på Kvindelejren er, efter de flestes overbevisning, ret lækker. Vi bestræber os på at gøre den varieret, og der bliver lavet mad til både kødspisere og vegetarer. Mejeriprodukter og grønsager er overvejende økologiske.
Vi forsøger at tage særlige hensyn til allergikere, men har du brug for specielle madvarer anbefales det, at du selv medbringer dem.

Overnatning
Man kan
– sove i fælles sovetelte med plads til 8-15 kvinder og børn.
– medbringe sit eget 2-3 personers telt, som opstilles i forlængelse af lejren.
– bygge en bivuak af presenninger, som findes i lejren. Eller overtage én, der er bygget. Som regel er der 3-4 bivuakker med plads til 1-2 mennesker i hver.
Medbringer du eget telt så læs mere under Vejret på Femø.

Tjanser
For at få lejren til at fungere, er det vigtigt, at alle giver en hånd med, når der skal laves mad, vaskes op, brygges kaffe og tømmes toiletter. Der er enten en tjanse-liste, man skriver sig på første dag, og det er den ugeansvarliges opgave at sørge for, at alle opgaver besættes. Nogle uger er deltagerne dog inddelt i tjansegrupper i hvilken alle opgaverne skal klares fx 2 x ½ dag.
Tjanserne bliver som regel opfattet som en hyggelig pligt, hvor man også har tid til at snakke sammen og lære hinanden at kende.

Toiletter
Man kan benytte skurvognens to separate toiletrum samt de udendørs toiletter – hvoraf to er afskærmet for vind og vejr.

Vejret på Femø
Kvindelejren ligger helt ud til det åbne vand – og uden meget læ fra landsiden heller. Det betyder at vinden sommetider kan være hård! Hvis du selv har telt med, er det vigtigt at huske gode pløkker. Og teltet skal også kunne klare blæst og regn uden at bukke under allerede dag 1. Altså er et klassisk festival-telt ikke godt nok! Femøs vejr kan godt være hidsigt til tider – ligesom det også kan være aldeles vidunderligt! Er dit telt et par niveauer over festival-standard bliver ferien bare bedre.

Åben ild er ikke tilladt
Der må ikke medbringes primusapparat eller lignende, da brug af åben ild ikke er tilladt.
Rygning er kun tilladt på bestemte steder og med brug af askebægre, som fremstilles af halve mælkekartoner eller dåser med sand.
Bål på stranden er tilladt. Dog kun efter aftale med den/de ansvarlige for ugen.