02.07.2022-09.07.2022

OBS: Teksten er fra 2021. Der kommer ny tekst omkring 8. marts 2022

 

Musikugen

Smid mundbindet i småt brandbart og kom og skrål med os!

Trænger din krop, sjæl og stemme til forløsning efter måneders restriktioner? Så kom med på musikugen. Her kan du synge, spille og danse dig fri.

Musikugen er for dig, som elsker at have musik og liv omkring dig. Du behøver ikke kunne spille på et instrument eller have en tone i livet for at deltage, men det er absolut ingen hindring.

Ugen byder på mange forskellige workshops, som har noget musikalsk på programmet. Hvad enten du altid har gået troet, at en guitar var en 6-strenget ostehøvl, eller du kan spille harpe med tæerne, så kom!

I anledning af lejrens 50-års jubilæum tilbyder vi i år en workshop, hvor vi dykker ned i Kvindelejrens fortid og bliver klogere på den historie, vores fællesskab bygger på.

Udover workshops vil der være masser af fællessang, brætspil, nørkleri, bålhygge, talentshow og fest. Der vil også være fællesmøder, hvor vi lytter til hinanden og udveksler meninger om, hvad der rører sig.

Som altid er fællesskabet i fokus, og ugen bliver til i samspillet med de kvinder og børn, som kommer. Nøgleordene er rummelighed, udveksling, fællesskab og kreativitet.

På ugen spiser vi primært vegetarisk og vegansk. Der vil dog være kød- og fiskepålæg til frokost.

Lejren råder over en god del instrumenter, men du må meget gerne tage dit egen instrument med.

Sædvanen tro holder vi temafest. Her er der er tradition for, at vi klæder os ud efter lyst og formåen. I år inviterer vi til et brag af en karaokefest i Mormors Kolonihavehus til tonerne fra Dansktoppen og Giro 413. Find din flotteste spinlonkjole eller din nystrøgne havekittel frem og kom til alletiders havefest. Kun fantasien sætter grænsen.

Vi har plads til max. 15 børn under 12 år. Der vil være børneigangsætning for børn over 3 år både i formiddagsmodulet og i første eftermiddagsmodul. Børneigangsætningen er et tilbud til de børn, som har lyst til at deltage i de planlagte aktiviteter.

Ugens workshops:

50 års jubilæumssnak
Har du lyst til at vide noget mere om lejrens historie? Kom og hør Pernille Ipsen fortælle lidt historie fra sin bog Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (2020), som handler om hendes syv mødre, der mødtes på den første kvindelejr på Femø i 1971, og derefter lægge op til diskussion om forskelle og ligheder mellem dengang og nu. Vi kommer omkring temaerne: kollektivitet og fællesskab, kvindelighed, seksuel identitet, lejrens organisering, klasseforskelle i lejren og basisgrupper, men hvis der er andre temaer der presser sig på, er programmet vældig fleksibelt.

Kor
Har du lyst til at opleve glæden ved at synge sammen med andre? I koret skal vi synge lækre sange i forskellige genrer, og der er garanti for gåsehud, når vi får flerstemmigheden til at svinge og teltdugen til at lette.
Er du brusebadssanger, operadiva eller skrigeskinke, så er der plads til dig i Femøkoret! Med andre ord – alle er velkomne uanset stemme og erfaring!

Percussion
Kom til bongo-, djembe-, trommefest og lad os spille nogle fede rytmer sammen. Vi starter ud med at få lært, hvordan man får trommen til at lyde godt. Jeg vil lære jer nogle fede afrikanske rytmer, latin grooves og alt derimellem. Vi skal sætte forskellige rytmer sammen, så̊ de svinger godt, og indimellem samler vi det hele i flotte breaks. Der bliver også̊ bevægelse og sang. Puls og timing er hovedessen i rytmisk musik, og jeg glæder mig til at finde rytmen, sangen, fællesskabet og glæden med jer. Kom som du er, med eller uden erfaring inden for rytmisk musik, kom glad – nybegynder som øvet og lad os have det sjovt sammen.

Folkedans på Femø – et forførende fællesskab
Vil du lære noget om totrin? Er du frisk på en sekstur? Tør du kaste dig ud i Kvindernes Fornøjelse? – så kom med i kredsen, når der bydes op til folkedans. Du bliver kendt med dynamikken i et hurretrin. Du får rørt lattermusklen, og ikke mindst får du mulighed for at skifte partner igen og igen.. Vi danser verden rundt og lander i en traditionel sønderhoning. Du skal kunne flytte dine fødder, se en anden i øjnene og klappe når der ikke er andet at gøre. Kom og dans med!

Øvet ukulele
Har du en ukulele-nørd gemt i dig? Drømmer du om at få finjusteret din uku-teknik med fingerspil og strumming? Så søg ikke videre, min ven – her er den fantastiske ukuleleworkshop til dig! Kom glad, medbring de greb du kan i forvejen, og så finder vi ud af resten.

Dans dig glad
Det er rigtig svært at være sur eller trist og danse samtidig. Musik og dans er de allerbedste redskaber til at skabe en forløsende glæde med smil og grin!
Føler du dig som en elefant i et spil kegler, når du står på et dansegulv, eller er du super rutineret danser?
På Femøs dansegulv er der plads til alle. Hvis det viser sig praktisk, har vi dog mulighed for at dele flokken lidt op i niveauer.
Vi vil lave nogle mindre eller større line dance koreografier baseret på standard- og latindance. Hvis lysten er der, kan vi også lige snuppe en Les Lanciers eller noget helt femte!

Begynder-guitar/ukulele
Har du altid godt kunne tænke dig at slå guitaren an omkring lejrbålet, men aldrig lige fået dig taget sammen til at lære grebene? Nu har du chancen, for at lære de mest basale akkorder og rytmer. Hvis du hellere vil give dig i kast med ukulelen, så er der også mulighed for det. Denne workshop er for de helt utrænede guitarister/ukuleleister, som gerne vil øve sig med lidt hjælp undervejs.

Kontaktperson… (Mere info 8.3.2021)

 

Musikuge