MUSIKUGE 27/2020

27.06.2020-04.07.2020

OBS: Teksten er fra 2019. Der kommer ny tekst for 2020 i begyndelsen af marts 2020

En uge fuld af musik, sang, dans og meget mere …

Musikugen er for dig, som elsker at have musik og liv omkring dig. Du behøver ikke kunne spille på et instrument eller have en tone i livet for at deltage, men det er absolut ingen hindring.

Ugen byder på mange forskellige workshops, som alle har noget musikalsk på programmet. Hvad enten det er første gang du har en guitar i hånden, eller du har spillet på harpe, siden du var fire år, så kom!

Udover workshops vil der være masser af fællessang, brætspil, nørkleri, bålhygge, talentshow og fest. Der vil også være fællesmøder, hvor vi lytter til hinanden og udveksler meninger om, hvad der rører sig.

Som altid er fællesskabet i fokus, og ugen bliver til i samspillet med de kvinder og børn, som kommer. Nøgleordene er rummelighed, udveksling, fællesskab og kreativitet.

På ugen spiser vi primært vegetarisk og vegansk. Der vil dog være kød- og fiskepålæg til frokost. Lejeren råder over en god del instrumenter, men du må meget gerne tage dit egen instrument med.

Traditionen tro holder vi temafest. Mandag aften inviterer vi derfor brag af et Melodi Grand Prix. Find dit bedste kostume frem og syng med ved aftenens Grand Prix karaoke.

Vi har plads til max. 15 børn under 12 år. Der vil være børnepasning for børn over 3 år både for- og eftermiddag.

Ugens workshops:

Kor
Er du glad for at synge og har du lyst til at opleve fornøjelsen ved at gøre det sammen med andre? Kom og nyd glæden ved fællessang og oplev den dejlige rislen ned ad ryggen, når vi synger flerstemmigt. Vi vil blandt andet synge sange fra både Kvindesangbogen og Popsangbogen i nye arrangementer samt et par af kormutters egne kreationer plus det løse. Vi vil også forsøge os med circle song. Den eneste forudsætning for at deltage er lyst. Alle deltager med den stemme, de har.

Dans dig glad
Det er rigtig svært at være sur eller trist og danse samtidig. Musik og dans er de allerbedste redskaber til at skabe en forløsende glæde med smil og grin!
Føler du dig som en elefant i et spil kegler, når du står på et dansegulv, eller er du super rutineret danser?
På Femøs dansegulv er der plads til alle – hvis det viser sig praktisk, har vi mulighed for at dele flokken lidt op i niveauer.
Vi vil lave nogle mindre eller større koreografier baseret på standard-, latin- og line dance. Hvis lysten er der, kan vi også lige snuppe en Les Lanciers eller noget helt femte!

American Pie workshop!
Vi kender den, vi kan li den (?) – men kan vi spille den?
Hvis svaret er nej, så har du nu chancen for at lære det.
Vi øver 2 gange med øvet/ let øvet ukulele, og 2 gange med øvet/ let øvet guitar i løbet af ugen. Derudover vil der være plads til en enkelt på bas og et par stykker på sang, hvis nogen har lyst til at lade stemmen boltre sig i dette lækre, ordmættede rytmiske musikstykke. Måske der også bliver plads til en rytmesektion.
Den sidste gang vi øver sætter vi hele baduljen sammen.
Det bliver godt! Det bliver sjovt! Om det bliver flot – må vi se :)
Kom og vær med!

Begynder-guitar/ukulele
Har du altid godt kunne tænke dig at slå guitaren eller ukulelen an omkring lejrbålet, men aldrig lige fået dig taget sammen til at lære grebene? Nu har du chancen, for at lære de mest basale akkorder og rytmer. Denne workshop er for de helt utrænede guitarister/ukuleleister, som gerne vil øve sig med lidt hjælp undervejs. Workshoppen råder over ni guitarer og tre ukuleler, så medbring gerne eget instrument.

Stomp
Stomp betyder “tramp” og er rytmer spillet på baljer, spande, dåser, flasker og andet godt! Fokus er på sammenspil og musikken, men der inddrages også andre kreative udtryk som f.eks. ”Icebreakers”, rap, bodypercussion og bevægelse. Workshoppen er for alle! øvede såvel som begyndere.

Kønspolitisk snakkegruppe
Med udgangspunkt i at ”det private er politisk” skal vi diskutere emner som køn, krop, seksualitet. Kun gruppen sætter grænser for, hvilke emner der er relevante for os. Vi henter inspiration i 70’ernes basisgruppeform med flad struktur og det at tale i runder skaber det trygge rum, hvor vi kan udveksle erfaringer, meninger og ideer.

Kontaktperson: Lotte lotteseide[at]gmail.com

 

Musikuge