8.7.2023 – 15.7.2023

Ugens program bliver offentliggjort inden 8. marts:

Dette er ugebeskrivelsen for 2022:

Musikugen 2022

Musik frigiver dopamin og aktiverer hjernens belønningscenter. God musik kan på den måde give os en følelse af velvære og eufori. Derfor! Kom og syng, spil og dans med os!

Musikugen er for dig, som elsker at have musik og liv omkring dig. Du behøver ikke kunne spille på et instrument eller have en tone i livet for at deltage, men det er absolut ingen hindring.

Ugen byder på mange forskellige workshops, som har noget musikalsk på programmet. Uanset om du altid har gået troet, at en guitar var en 6-strenget ostehøvl, eller du kan synge alle Puccinis arier bagfra, mens du spiller tværfløjte med næsen og danser flamenco på hænderne med bind for øjnene, så kom!

Udover workshops vil der være masser af fællessang, brætspil, nørkleri, bålhygge, talentshow og fest. Der vil også være fællesmøder, hvor vi lytter til hinanden og udveksler meninger om, hvad der rører sig.

Som altid er fællesskabet i fokus, og ugen bliver til i samspillet med de kvinder og børn, som kommer. Nøgleordene er rummelighed, udveksling, fællesskab og kreativitet.

Det er vigtigt for os, at alle føler sig trygge og velkomne på ugen. Derfor er de fleste workshops tilrettelagt, så de kan rumme både nybegynderne og de mere erfarne.

På ugen spiser vi primært vegetarisk og vegansk. Der vil dog være kød- og fiskepålæg til frokost.

Lejren råder over en god del instrumenter, men du må meget gerne tage dit egen instrument med.

Vi har plads til max. 15 børn under 12 år. Der vil være børneigangsætning for børn over 3 år både i formiddagsmodulet og i første eftermiddagsmodul. Børneigangsætningen er et tilbud til de børn, som har lyst til at deltage i de planlagte aktiviteter.

Ugens workshops:

Femø-Band
En workshop, der handler om at spille musik sammen. Vi øver en håndfuld sange i ugens løb, leger med forskellige arrangementer og instrumentering og hvordan vi som helhed kommer til at svinge bedst. Det hele kulminerer i, at dem, der har lyst, opfører sangene i slutningen af ugen. Alle er velkomne på workshoppen.

Kor
Har du lyst til at opleve glæden ved at synge sammen med andre? I koret skal vi synge lækre sange i forskellige genrer, og der er garanti for gåsehud, når vi får flerstemmigheden til at svinge og teltdugen til at lette.

Er du brusebadssanger, operadiva eller skrigeskinke, så er der plads til dig i Femøkoret! Med andre ord – alle er velkomne uanset stemme og erfaring!

Sangskrivning
Hvad kræver det egentlig at skrive en sang? Hvordan får man teksten til at passe? På sangskriverworshoppen arbejder vi med at sætte kreativiteten fri. Hver dag byder på flowskrivning samt andre inspirationsøvelser. Tid, hvor man arbejder solo eller i samarbejde med andre. Og til sidst en opsamling. Du behøver hverken kunne spille et instrument eller have puslet med digte, men kom med en lyst til at kigge ind i dig selv og os andre og lad os sammen gå på opdagelse i, hvad vi rummer, og hvordan vi får puttet det ind i en sang. Du skal medbringe skriveredskab og papir/notesbog. Og tag gerne instrument med, hvis du har et eller lån et i lejren.

Begynder-ukulele
Synes du, at en guitar virker uoverskuelig, eller har du bare altid drømt om at spillet på et fikst, lille instrument? Så kom på ukuleleworkshop. Du skal lære en række basale akkorder og rytmer, så du kan spille med på en række enkle sange.  Denne workshop er for de helt utrænede ukuleleister.

Guitar
Har du altid godt kunne tænke dig at slå guitaren an omkring lejrbålet, men aldrig lige fået dig taget sammen til at lære grebene? Nu har du chancen! Denne workshop er for dig der vil lære at spille på guitar, eller udvikle dit guitarspil. Vi vil arbejde med simple greb, rytmer og populære akkordrundgange.

Kønspolitisk snakkegruppe
Med udgangspunkt i at ”det private er politisk” skal vi diskutere emner som køn, krop, seksualitet. Kun gruppen sætter grænser for, hvilke emner der er relevante for os. Vi henter inspiration i 70’ernes basisgruppeform med flad struktur og det at tale i runder skaber det trygge rum, hvor vi kan udveksle erfaringer, meninger og ideer.

Morgendans
Hver dag før workshopsne går i gang, vil er være fællesdans med instruktion for alle, der har lyst.

Temafest
Sædvanen tro holder vi temafest. Her er der er tradition for, at vi klæder os ud efter lyst og formåen. I år inviterer vi til den cooleste rapper-hip-hop-fest med pumpende karaoke. Træk i dit hippeste outfit, find guldkæden frem, øv dig i at kaste håndtegn – and start shaking that booty!
Lige et tip: Du kan aldrig komme til at gøre for meget ud af det.

Spørgsmål vedrørende ugen kan sendes til Lisa på lisanis [at] gmail.com. Skriv venligst “vedr. musikugen” i emnefeltet.

Musikuge