SPORTSUGE 30/2020

18.07.2020-25.07.2020

OBS: Teksten er fra 2019. Der kommer ny tekst for 2020 i begyndelsen af marts 2020

Sportsugen – fællesskab, sport, spil og snak!

Her på siden har vi skrevet en masse til dig, der overvejer eller allerede nu ved, at du gerne vil komme på Sportsugen i år. Vi skriver her om den gode stemning på ugen, om at Sportsugen er en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde, om ugens workshops: Kampsport, Roning på land, Dans, Fodbold og fodboldkamp mod øens folk, Kvindelitteraturworkshop, Bålkaffe, Konflikthåndtering, Wellness, og om årets temafest. Velkommen!

Sportsugen er en livlig, festlig og aktiv uge med god afbalancering mellem fysisk aktivitet og nærværende snakke. Ugen er både for dig som voksen kvinde, der kan lide at få pulsen op – og for dig der elsker at slappe af, lege og spille spil. Sportsugen er en god blanding af nye og kendte ansigter, og vi starter derfor med et ryste-sammen-arrangement, så vi kan lære hinanden at kende og grine sammen.

Gennem ugens aktiviteter får vi en sprudlende uge fyldt med sammenhold, nærvær og grin, og vi har planlagt en række spændende og afvekslende workshops, du kan vælge at deltage i. De fysiske workshops er i trygge rammer og giver mulighed for at blive introduceret til at give den gas med noget, man ikke nødvendigvis har prøvet før. Det er helt op til den enkelte, hvor mange workshops, man har lyst til at deltage i fra dag til dag, og hvor meget man giver sig fysisk – det handler om at prøve af og have det sjovt imens. Ud over de faste workshops, der kører næsten hver dag, er der også pop-up workshops, der afholdes enkelte gange, og der kan der være små aktiviteter indlagt– en ny for hver dag. Det kan være fælleskor, flintestensjagt, eller løbeture rundt på øen. Måske du har en god idé?

Når du tilmelder dig, vælger du, om du gerne vil spise vegetarisk eller mad med kød – så bliver der købt ind og lavet lækre retter i de rigtige mængder hver dag.

Sportsugen – en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde

Da der er en del børn på rigtig mange af lejrens andre forskellige uger, har vi valgt at Sportsugen er på kvindernes præmisser. Ugen kan derfor ses som et voksent pusterum, hvor alvorlige snakke, voksenhumor og fester er en naturlighed, og hvor kvinderne kan tonse igennem på de forskellige workshops i de voksnes tempo. Ugen har derfor et max-antal på fem børn, der skal være fyldt otte år. Børn over 13 år kan deltage i de fleste workshops. Det er sjovest for alle, når børnene får lov at hjælpe til og deltage i det praktiske arbejde i et omfang, der passer til deres alder, og fra 13 år tager børnene som en naturlig del tjanser på lige fod med de voksne.

Temafest mandag: Pirater i Femøs Festlagune

Der er tradition for, at vi alle i en eller anden grad er udklædt til temafesten. Nogen gør ret meget ud af at bygge en karakter op, og tager det helt store udklædningsgear med hjemmefra, og dem der har glemt udklædningstøj plejer at få lyst alligevel og improvisere noget på lejren. Så selvom du ikke lige tænker, at du nødvendigvis vil klæde dig ud, så medbring for en sikkerheds skyld et eller andet, som du synes, kunne passe dig til en aften i selskab med en bunke pirater og andet søfolk. Her kan du læse mere om årets temafest:

AAAAARRRRRRRR!!!! Året er 2019, hvor pirater tørner sammen i det endelige opgør om Smålandsfarvandet. Store skibe går på grund i det lave vand på Femøs nordøstkyst, og besætningerne må gå i timevis mod hinanden for at kunne svinge sabler, beskøjter og våde blæksprutter i kampen om herredømmet over det våde element. Nogle forsøger endda at få fjenden til at gå planken ud (men uden held…). Da de efter nogle blodige timer vender snuden mod stranden, bliver de mødt af landkrabber, papegøjer, kahytsjomfruer og rom i stride strømme. Så find det støvede træben frem, puds øjenklappen, slib dine våben og gør klar til at kaste anker i Femøs festlagune – mandag d. 7/7 Sportsugen 2019. Al udklædning, stort som småt, anses som pirat’isk.

Workshops i 2019:

Fodbold for alle
Vi træner op til torsdagens traditionsrige kamp mod øens folk. Vi skal lave forskellige boldøvelser og lege, og fremfor alt spille en masse på to mål. Wokshoppen er for alle – trænede fodboldspillere såvel som nybegyndere. Medbring fodboldstøvler, hvis du har, eller kom i dine løbesko.
Kimie og Sille

Fodboldkamp: Kvindelejren vs. Femøfolket
Torsdag eftermiddag spiller vi fodbold mod øens folk. Det plejer ikke at gå stille af sig, og hele øen bakker op om denne traditionsrige kamp, hvor lejren laver kampråb og overgår øens folk i Hep. Det er helt utroligt, men selvom vores fodboldhold oftest består af en blandet bunke af rutinerede og ret nybegyndende spilledamer, har vi endnu ikke præsteret at tabe en eneste kamp! Derfor slutter vi også dagen af med en stor sejrsfest, hvor vi hylder vores tapre fodboldspillere. Tag endelig fodboldstøvler eller løbesko med, hvis du er frisk på en løbetur og en finte. Du kan blive klar til kamp ved at deltage i lejrens fodboldworkshop.

Kampsport
Denne workshop er for alle, der gerne vil lære at slå og sparke fra sig – på den rigtige måde. Vi vil have fokus på basis-teknikker fra kampsportens verden – primært taekwondo, karate og kickboxing. Alle kan være med, og der er ingen krav til smidighed, styrke eller kondi. Så er du klar på at sparke, slå, råbe og flytte grænser, så er dette en workshop lige for dig.
Helene og Kimie

Roning – på land
Kunne du tænke dig at lære at blive en haj til roning i romaskine, få ret god motion for hele kroppen og opleve, hvor meditativt det kan være, når 10 kvinder ror i takt, side om side med udsigt ud over vandet? Så kom og prøv denne workshop, der er for alle, uanset om man har prøvet at ro før eller ej. Vi giver introduktion til romaskinen, og sammensætter programmer alt efter hvor meget deltagerne har lyst til at give den gas. Dit træningstøj skal være stramtsiddende på overkroppen, så ”åren” ikke sætter sig fast i blusen, og du får brug for lukkede træningssko.
Marianne og Anna

Kvindelitteratur
Der er sport for kroppen og sport for sindet – vi tager os af sidstnævnte i denne workshop. Kom og læg dit ømme legeme i græsset til højtlæsning og diskussion af forskellige litterære værker – lige fra Tee Corinne og Elizabeth Bishop til Susan Sontag og Eileen Myles. Jeg tager også en srkiveøvelse eller to med i lommen, som vi giver os i kast med, hvis lysten er der. Du behøver ikke kende en eneste af de nævnte forfattere for at være med, god litteratur er for alle.
Emilie

Pop-up workshop:
Bålkaffe. Tidlige morgener når vejret tillader det
Det er morgen, fuglene synger, græsset er dugvådt og friskt og solen stiger op over havet ved strandengen på Femø. I disse smukke omgivelser samles vi inden morgenmaden på stranden, hvor der vil være bålkaffe og vi sammen kan mærke os selv og naturen vågne.
Af sikkerhedshensyn er det muligvis ikke alle dage, man kan lave bål på stranden, men de dage, hvor man kan, skal vi selvfølgelig have bålkaffe.
Sara

Pop-up workshop:
Praktisk konflikthåndtering
I den brogede virkelighed kan det være svært at se klart, når man står i en konflikt på arbejdet, i foreningen eller i privaten. Konflikter er ofte mudrede, og flere ting kan være på spil samtidig. Og det er ikke sikkert, det er det samme hos de respektive involverede. For at finde frem til de rette handlemuligheder har man brug for overblik. Hvad der er på spil hos én selv og andre? Hvor trykker skoen mest, og hvordan kan jeg blive klar over, og møde den anden i, hvor deres sko trykker? Det handler denne workshop om. Vel mødt. Stine

Pop-up workshop:
Wellness
Køkkenkvinderne tilbyder igen i et år et break fra de svedige timer og byder på økologisk wellness. Vi tilbyder ansigtsmaske af agurkemousse eller et forrygende mynte fod spa, tilsat appelsin og iltende Femø H20 direkte tappet økologisk fra kilden til ømme støvede Femøfødder. Vi tilsætter fred, nedsat åndedræt og jordenergi i en guidet meditation, og får smagen af indre ro. Som dessert kan der kan afsluttes med en lækker æterisk kaffepeeling med olier efterfulgt af forfriskende havbad.
Vi glæder os til at forkæle dig!
Karen og Mona

Talentløst talentshow for alle
Onsdag aften holder vi talent-/antitalentshow, hvor alle kvinder der har lyst optræder med et lille stunt, nummer eller gimmick. Det plejer at være en hyggelig, skør og ret underholdende aften. Så kan du jonglere, er du regionalmester i dart, eller kan du synge virkelig falsk, så tag gerne dine remedier med på ugen – vi kan garantere et taknemmeligt publikum og et ordentligt bifald!

Vi vil rigtig gerne lægge vægt på, at ugen skal stå i fællesskabets ånd. Derfor – til dig som er ny, dig der kommer alene, og dig som har været med i 100 år:

VELKOMMEN TIL SPORTSUGEN!

Du er selv med til at skabe en god uge, og vi, i ugeteamet, vil gøre os rigtig umage for, at alle føler sig velkomne og forhåbentlig kommer hjem med rigtig gode oplevelse i baggagen.

Vi glæder os til at se dig!

Ugeteamet på Sportsugen

Du kan kontakte Anna på e-mail: Laybournanna[at]hotmail.com 
Hvis du overvejer at deltage eller har nogle spørgsmål, så skriv endelig.