6.7.2024 – 13.7.2024

Sportsugen 2024 – fællesskab, sport, spil og snak!

Her på siden har vi skrevet en masse til dig, der overvejer eller allerede nu ved, at du gerne vil komme på Sportsugen i år. Vi skriver her om den gode stemning på ugen, om at Sportsugen er en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde, om ugens workshops: Fodbold og fodboldkamp mod øens folk, Dans, KampsportFitness, Roning på land, Funktionel træning, massage og om årets temafest. Velkommen!

Vi kører på Sportsugen klassisk Kvindelejr-fællesskab og bruger som udgangspunkt Hun og Hende som fællespronomener. Alle med lige CPR-nummer og F i passet, der kan rumme det, er meget velkomne. Vil du være en af Sportsdamerne, så kom glad!

Sportsugen er en livlig, festlig og aktiv uge med god afbalancering mellem fysisk aktivitet og nærværende snakke. Ugen er både for dig som voksen kvinde, der kan lide at få pulsen op – og for dig, der elsker at slappe af, lege og spille spil. Sportsugen er en god blanding af nye og kendte ansigter, og vi starter derfor med et ryste-sammen-arrangement, så vi kan lære hinanden at kende og grine sammen.

Gennem ugens aktiviteter får vi en sprudlende uge fyldt med sammenhold, nærvær og grin, og vi har planlagt en række spændende og afvekslende workshops, du kan vælge at deltage i. De fysiske workshops er i trygge rammer og giver mulighed for at blive introduceret til at give den gas med noget, man ikke nødvendigvis har prøvet før, med høj eller lav puls. Det er helt op til den enkelte, hvor mange workshops, man har lyst til at deltage i fra dag til dag, og hvor meget man giver sig fysisk – det handler om at prøve af og have det sjovt imens. Ud over de faste workshops, der kører næsten hver/hver anden dag, er der også pop-up workshops, der afholdes enkelte gange. Det kan være fælleskor, technoyoga eller gåture rundt på øen. Måske du har en god idé og vil sætte noget i gang?

Sportsugen – en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde

Da der er en del børn på rigtig mange af lejrens andre forskellige uger, har vi valgt at Sportsugen er på kvindernes præmisser. Ugen kan derfor ses som et voksent pusterum, hvor alvorlige snakke, voksenhumor og fester er en naturlighed, og hvor kvinderne kan tonse igennem på de forskellige workshops i de voksnes tempo. Ugen har derfor et max-antal på fem børn, der skal være fyldt otte år. Børn over 13 år kan deltage i de fleste workshops. Det er sjovest for alle, når børnene får lov at hjælpe til og deltage i det praktiske arbejde i et omfang, der passer til deres alder, og fra 13 år tager børnene som en naturlig del tjanser på lige fod med de voksne.


Workshops og andre planlagte aktiviteter i 2024:

Af planlagte aktiviteter har vi de fast workshops, der kører næsten hver dag, og pop-up workshops, der er planlagt til en eller et par gange. Læs mere om workshops, temafest mm. herunder.

Morgendans
Hver dag før workshopsne går i gang, vil der være fællesdans med instruktion for alle, der har lyst. Temaet er cubansk salsa, du behøver ingen dansemakker for at deltage, ej heller ingen danse forudsætninger, vi starter med grundtrinene og bygger langsomt på.
Kamilla 

Fodbold for alle
Vi træner op til torsdagens traditionsrige kamp mod øens folk. Vi skal lave forskellige boldøvelser og lege, og slutter af med lidt træningskamp mod hinanden. Workshoppen er for alle – trænede fodboldspillere såvel som nybegyndere. Fodboldstøvler er bedst at spille i på græsset, så tag dem med hvis du har, ellers kom i dine løbesko. Tag også meget gerne benskinner med hvis du har det (det anbefales at man spiller med benskinner til kamp).
Kimie og Emma

Fodboldkamp og Sejrsparade: Kvindelejren vs. Femøfolket
Torsdag eftermiddag spiller vi fodbold mod øens folk. Det plejer ikke at gå stille for sig, og hele øen bakker op om denne traditionsrige kamp, hvor lejren laver kampråb og overgår øens folk i Hep. Du kan blive klar til kamp ved at deltage i lejrens fodboldworkshop (man behøver dog ikke spille kampen, men kan også bare nøjes med at deltage i træningen).
Det er helt utroligt, men selvom vores fodboldhold oftest består af en blandet bunke af rutinerede og ret nybegyndende spilledamer, har vi endnu ikke præsteret at tabe en eneste kamp! Derfor slutter vi også dagen af med en sejrsPARADE, hvor vi hylder vores tapre fodboldspillere og vandrer med flag, musik og vinken i gaderne og ned til lejren.

Danseworkshops
Dancehall er en jamaicansk streetdansestil, der udspringer af reggaen, og handler om attitude of flow. I dancehall er fokus på, at man danser for sin egen skyld, og føler sig lækker, flot og sej som en forlængelse af ens egen personlighed. Vi kommer til at arbejde med det der kaldes ’the female dancehall’, hvor fokus delvist er på gyngende og bløde hoftebevægelser, men det handler også om at danse sig vej ind til en fed attitude og en lækker energi. Vi laver opvarmning, øver nogle basistrin og laver dansekoreografier, hvor vi løbende øger tempoet i takt med, at vi finder vej ind i dansens rytmer.
Twerking stammer fra afrikansk stammedans, og er kendetegnet ved, at man med forskellige bevægelser, ryster meget med numsen. Der vil være enkelte undervisningsgange, hvor vi udelukkende fokuserer på forskellige twerking teknikker, og til sidst sætter det sammen til en twerking koreografi. Attituden må gerne være tårnhøj.
Til begge danse er det en fordel med flade sko og løse bukser/shorts etc., så du oplever stor bevægelsesfrihed. Intet outfit er for meget eller lidt! Det er super sjovt, og alle kan være med uanset niveau.
Trine

KampsportFitness
Vi vil i denne workshop arbejde med basiselementerne fra diverse kamsportsgrene til at få arbejdet kroppen godt igennem. Alle kan være med, da man selv sætter tempoet og opvarmningen er heller ingen hindring. Jeg glæder mig til at vi skal slå og sparke os igennem årets lejr sammen.
Helene

Roning på land
Vi sidder i romaskiner/roergometre på strandengen og har udsigt til vandet, mens vi træner sammen som et hold – på hver vores maskine. Vi bruger hele kroppen, træner, koncentrerer os, griner og hepper på os selv og hinanden. Ro-taget vil blive gennemgået og øvet, så alle kan være med, uanset om man har prøvet det før eller ej, og uanset hvilken form man er i. Vi vil lave træningsintervaller, sportsroning, ro-spinning og små stafetter. Kom frisk og vær med.
Marianne

Funktionel træning
Kom og mærk din krop og find en muskel, du måske har glemt, du havde. Funktionel træning består af forskellige øvelser, der har fokus på kroppens styrke, stabilitet og balance. Uanset om du er utrænet/uerfaren, begynder at mærke aldringen i kroppen (og går med lidt skavanker) eller er i topform, kan du være med. Vi træner som ét hold, du bestemmer selv intensiteten og belastningen, – vi skal have det sjovt og hyggeligt sammen. Vi skal primært lege med YBells, som er en kombination af en håndvægt, kettlebell og medicinbold, hvilket gør den sjov og alsidig at træne med. Vi slutter med lidt udstrækning.
Charlotte

Massage
Her bliver du guidet i at give massage i fht. musklernes placering og et afslappende formål. F.eks. i nakkes-skulderområdet. Du behøver ikke have en makker på forhånd og man bytter ca. halvvejs.
Marie

Pop-up workshop: Bålkaffe (når morgenvejret er til det)
Det er morgen, fuglene synger, græsset er dugvådt og friskt og solen stiger op over havet ved strandengen på Femø. I disse smukke omgivelser samles vi inden morgenmaden på stranden, hvor der vil være bålkaffe og vi sammen kan mærke os selv og naturen vågne. Af sikkerhedshensyn er det muligvis ikke alle dage, man kan lave bål på stranden, men de dage, hvor man kan, skal vi selvfølgelig have bålkaffe.
Helene

Pop-up workshop: Snitte
Kom sving kniv og økse til en hyggelig snitteworkshop. Du kan deltage både med og uden erfaring. De fleste kan lære at snitte en smørekniv eller en ske, men du er velkommen til at kaste dig ud i alt fra en tandstik til et vikingeskib. Det bliver hyggeligt, og man må også gerne kigge forbi med strikketøj, roman eller andet, hvis man vil chille med i fællesskab.
Lisa

Pop-up workshop én gang: Ginsmagning (mod deltagerbetaling)
Helene

Pop-up workshop
Værtshuset faciliterer brodérgarn, 12-trådet lærred og kølige drikke, hvis der skulle opstå stemning for en Brodega pop-up workshop.

Fællesfredag: Tikamp i diverse discipliner for kroppen, for hjernen, for stemmen, for dig
Om eftermiddagen fredag laver vi som noget nyt en fællesaktivitet i sportens, fællesskabets og hyggens tegn, hvor alle kan være med. Du kan godt glæde dig!

Temafest mandag: ”FESTIVAL”
I år forvandles Kvindelejren til en Festivalplads. Slip din indre festivalpersona løs. Trop op fra Camp (?) fra Roskilde Festival, din yndlingsmusiker fra Langelandsfestivalen, en hård-udenpå-men-blød-indeni-metalelsker fra Copenhell, eller måske har du taget din hest hele vejen fra Horsens Middelalderfestival.
Der er plads til alle. Også dem, der har fundet vej fra selskabsteltet på Døllefjelde-Musse eller Ringridning i Sønderborg.
Vi glæder os til at se alle til rigtig festivalstemning ⛺️

Der er tradition for, at vi alle i en eller anden grad er udklædt til mandagens temafest. Nogen gør ret meget ud af at bygge en karakter op, og tager det helt store udklædningsgear med hjemmefra, og dem der har glemt udklædningstøj plejer at få lyst alligevel og improvisere noget på lejren.
Så selvom du ikke lige tænker, at du nødvendigvis vil klæde dig ud, så medbring for en sikkerheds skyld et eller andet, som du synes, kunne passe dig.

Talentløst talentshow for alle
Onsdag aften holder vi talent-/antitalentshow, hvor alle kvinder der har lyst optræder med et lille stunt, nummer eller gimmick. Det plejer at være en hyggelig, skør og ret underholdende aften. Så kan du jonglere, er du regionsmester i dart, eller kan du synge virkelig falsk, så tag gerne dine evt. remedier med på ugen – vi kan garantere et taknemmeligt publikum og et ordentligt bifald!

Vi vil rigtig gerne lægge vægt på, at ugen skal stå i fællesskabets ånd. Derfor – til dig som er ny, dig der kommer alene, og dig som har været med i 100 år:
VELKOMMEN TIL SPORTSUGEN!

Du er selv med til at skabe en god uge, og vi i ugeteamet, vil gøre os rigtig umage for, at alle føler sig velkomne og forhåbentlig kommer hjem med rigtig gode oplevelse i baggagen.

Når du er tilmeldt ugen, kan du melde dig ind i vores lukkede Facebookgruppe ”Sportsugen 2024”, hvor der er mere info, og deltagerne kan stille spørgsmål. Se evt. også FAQ herunder.

Du kan kontakte ugeteamet på e-mail: ugeteamsportsugen [at] gmail.com, hvis du overvejer at deltage, men er i tvivl om noget eller har nogle vigtige spørgsmål. Vær obs på at vi alle laver frivilligt arbejde, og at der derfor kan gå et par dage, før du får svar.

Vi glæder os til at se dig!
Ugeteamet på Sportsugen

FAQ:

Q: Jeg overvejer at deltage, men er ny og kender ikke nogen, der skal med. Vil der være andre nye, og kommer man til at lære hinanden at kende?
A: Ork ja. De seneste år er ca. 1/3 af deltagerne på Sportsugen og Kvindelejren for første gang. Vi sørger sammen for, at det er et trygt og hyggeligt rum, og bygger fællesskabet op lige fra starten.

Q: Jeg tænker måske at jeg bare vil deltage et par dage. Kan man det?
A: Som udgangspunkt deltager alle fra lørdag til lørdag. Hele ugen er struktureret efter at bygge fællesskabet op efter dette, og det skaber klart den bedste uge for dig selv og alle andre, at du kommer fra start og bliver hele ugen. Det er dog muligt at være fleksibel med dagene, men du får slet ikke den samme introduktion og føling med ugen, hvis du kommer efter alle andre, så prøv endelig at komme fra start. Og når først du er der, har du slet ikke lyst til at tage hjem J

Q: Jeg er vegetar eller har fødevareallergier. Hvad gør jeg så?
A: Når du tilmelder dig, vælger du, om du gerne vil spise vegetarisk eller mad med kød – så bliver der købt ind efter det, og vi laver sammen lækre retter i de rigtige mængder hver dag. Vi tager selvfølgelig hensyn til allergier, og samler den info ved start af ugen.

Q: Hvordan kommer jeg ned på lejren på den bedste måde?
A: Du skriver også når du tilmelder dig, at du skal have en plads i vores bus tur/retur. Det anbefaler vi helt klart – det er den nemmeste, billigste og hyggeligste måde at starte og slutte ugen på. Læs mere på Kvindelejrens hjemmeside under Praktisk – Transport. Ellers opfordrer vi til samkørsel. Kommer du i bil, så sørg for at bestille din hjemrejse i rigtig god tid. Match meget gerne med buspassagerernes færgeafgange. Lad helst autocamperen blive hjemme – der er ikke ret meget plads på den lille slåede markplet, vi må parkere på.

Q: Jeg/vi kommer i bil. Hvilke færgeafgange skal vi vælge?
A: Udrejse Kragenæs-Femø lørdag kl. 14:00. Retur Femø-Kragenæs lørdag kl. 13.

Q Om bad, toiletter, elektricitet, mad, overnatning, tjanser, pakketips mv: Alt dette står på Kvindelejrens hjemmeside under ”Praktisk” og ”Tilmelding”. Her er også en skitsetegning af lejren set fra oven.