23.7.2022 – 30.7.2022

Sportsugen 2022 – fællesskab, sport, spil og snak!

Her på siden har vi skrevet en masse til dig, der overvejer eller allerede nu ved, at du gerne vil komme på Sportsugen i år. Vi skriver her om den gode stemning på ugen, om at Sportsugen er en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde, om ugens workshops: Fodbold og fodboldkamp mod øens folk, Swingdans, Kampsport, Crossfit, Senior SportLight og om årets temafest. Velkommen!

Sportsugen er en livlig, festlig og aktiv uge med god afbalancering mellem fysisk aktivitet og nærværende snakke. Ugen er både for dig som voksen kvinde, der kan lide at få pulsen op – og for dig der elsker at slappe af, lege og spille spil. Sportsugen er en god blanding af nye og kendte ansigter, og vi starter derfor med et ryste-sammen-arrangement, så vi kan lære hinanden at kende og grine sammen.

Gennem ugens aktiviteter får vi en sprudlende uge fyldt med sammenhold, nærvær og grin, og vi har planlagt en række spændende og afvekslende workshops, du kan vælge at deltage i. De fysiske workshops er i trygge rammer og giver mulighed for at blive introduceret til at give den gas med noget, man ikke nødvendigvis har prøvet før. Det er helt op til den enkelte, hvor mange workshops, man har lyst til at deltage i fra dag til dag, og hvor meget man giver sig fysisk – det handler om at prøve af og have det sjovt imens. Ud over de faste workshops, der kører næsten hver dag, er der også pop-up workshops, der afholdes enkelte gange, og der kan der være små aktiviteter indlagt. Det kan være fælleskor, yoga, jagt på spiselige planter, eller gå- og løbeture rundt på øen. Måske du har en god idé?

Når du tilmelder dig, vælger du, om du gerne vil spise vegetarisk eller mad med kød – så bliver der købt ind og vi laver sammen lækre retter i de rigtige mængder hver dag. Vi tager selvfølgelig hensyn til allergier.

Sportsugen – en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde

Da der er en del børn på rigtig mange af lejrens andre forskellige uger, har vi valgt at Sportsugen er på kvindernes præmisser. Ugen kan derfor ses som et voksent pusterum, hvor alvorlige snakke, voksenhumor og fester er en naturlighed, og hvor kvinderne kan tonse igennem på de forskellige workshops i de voksnes tempo. Ugen har derfor et max-antal på fem børn, der skal være fyldt otte år. Børn over 13 år kan deltage i de fleste workshops. Det er sjovest for alle, når børnene får lov at hjælpe til og deltage i det praktiske arbejde i et omfang, der passer til deres alder, og fra 13 år tager børnene som en naturlig del tjanser på lige fod med de voksne.

Workshops i 2022:

Fodbold for alle

Vi træner op til torsdagens traditionsrige kamp mod øens folk. Vi skal lave forskellige boldøvelser og lege, og fremfor alt spille en masse på to mål. Workshoppen er for alle – trænede fodboldspillere såvel som nybegyndere. Medbring fodboldstøvler, hvis du har, eller kom i dine løbesko. Tag meget gerne benskinner med hvis du også har det.

Kimie og Emma

Fodboldkamp og Femø Pride: Kvindelejren vs. Femøfolket

Torsdag eftermiddag spiller vi fodbold mod øens folk. Det plejer ikke at gå stille af sig, og hele øen bakker op om denne traditionsrige kamp, hvor lejren laver kampråb og overgår øens folk i Hep. Du kan blive klar til kamp ved at deltage i lejrens fodboldworkshop. Det er helt utroligt, men selvom vores fodboldhold oftest består af en blandet bunke af rutinerede og ret nybegyndende spilledamer, har vi endnu ikke præsteret at tabe en eneste kamp! Derfor slutter vi også dagen af med en sejrsPARADE, hvor vi hylder vores tapre fodboldspillere og vandrer med flag, musik og vinken i gaderne og ned til lejren.

Kampsport

Denne workshop er for alle, der gerne vil lære at slå og sparke fra sig samt træne udholdenhed, vedholdenhed og kropskontrol . Vi vil have fokus på basis-teknikker fra kampsportens verden – primært taekwondo og kickboxing. Alle kan være med, og der er ingen krav til smidighed, styrke eller kondi. Så er du klar på at sparke, slå, råbe og flytte grænser, så er dette en workshop lige for dig.

Helene

Swingdans

Swing er en samlet betegnelse som dækker over hel række afroamerikanske danse fra starten af 1900-tallet. Alle danset til swing jazz musik. Du kan se eksempler her: https://happyfeetstudio.dk/about-swing-dance/ Og ja! Vi kommer til at arbejde i et langsommere tempo og uden kast! Du vil lære basistrin og variationer fra stilarten Lindy hop/swing og måske også lidt fra Charleston stilen. Det kræver ingen forudsætninger uanset om du danser rollen som lead eller follow. Det er dog et must at have flade sko. Kom, hvis du har lyst til sjov og dejlig dans til skøn musik.

Marie og Lone

Senior Sport-Light:

En workshop med spil og diverse udfoldelser, hvor vi tager udgangspunkt i at alle, uanset deres fysiske udfordringer, kan deltage. Det kan fx være Naturtræningsøvelser øvelser, hvor vi bruger naturen til diverse sjove motionsøvelser, Vandre og cykelture på øen, Krolf (blanding af krokket og golf), Kongespil, Petanque, Bob spil, Stang tennis. Vi forestiller os, at der vil være basis for snakke om fx Det at blive ældre og samtidig holde sig fysisk aktiv, Hvad gør det ved os mentalt, at kroppen ikke kan det samme som før, Hvordan netværker vi I dagligdagen, kommer ud og bevæget os, for grinet og vind i håret, Udveksle erfaringer fra et langt aktivt liv, hvad gør vi hver især. Vi glæder os til at se dig!

Anne, Pernille, Annie, Gina, og Skarni

Pop-up workshop en gang: Wellness

Køkkenkvinderne tilbyder igen i et år et break fra de svedige timer og byder på økologisk wellness. Vi tilbyder ansigtsmaske af agurkemousse eller et forrygende mynte fod spa, tilsat appelsin og iltende Femø H20 direkte tappet økologisk fra kilden til ømme støvede Femøfødder. Vi tilsætter fred, nedsat åndedræt og jordenergi i en guidet meditation, og får smagen af indre ro. Som dessert kan der kan afsluttes med en lækker æterisk kaffepeeling med olier efterfulgt af forfriskende havbad. Vi glæder os til at forkæle dig!

Karen og Mona

Popup workshop: Bålkaffe (når morgenvejret er til det)

Det er morgen, fuglene synger, græsset er dugvådt og friskt og solen stiger op over havet ved strandengen på Femø. I disse smukke omgivelser samles vi inden morgenmaden på stranden, hvor der vil være bålkaffe og vi sammen kan mærke os selv og naturen vågne. Af sikkerhedshensyn er det muligvis ikke alle dage, man kan lave bål på stranden, men de dage, hvor man kan, skal vi selvfølgelig have bålkaffe.

Helene

Plante-Pop-up: Nøgl din stranding

Hvad finder vi af planter på vores elskede strandeng, kan vi ”nøgle” dem, og hvad kan spises?

Anna

Temafest mandag: Tema annonceres senere, men glæd dig bare!

Der er tradition for, at vi alle i en eller anden grad er udklædt til mandagens temafest. Nogen gør ret meget ud af at bygge en karakter op, og tager det helt store udklædningsgear med hjemmefra, og dem der har glemt udklædningstøj plejer at få lyst alligevel og improvisere noget på lejren. Så selvom du ikke lige tænker, at du nødvendigvis vil klæde dig ud, så medbring for en sikkerheds skyld et eller andet, som du synes, kunne passe dig til en aften i selskab med… (tema annonceres senere ;)

Talentløst talentshow for alle

Onsdag aften holder vi talent-/antitalentshow, hvor alle kvinder der har lyst optræder med et lille stunt, nummer eller gimmick. Det plejer at være en hyggelig, skør og ret underholdende aften. Så kan du jonglere, er du regionsmester i dart, eller kan du synge virkelig falsk, så tag gerne dine evt. remedier med på ugen – vi kan garantere et taknemmeligt publikum og et ordentligt bifald!

Muligvis yoga…

Vi arbejder på at få en yogaworkshop eller popupworkshop i stand. Mere om dette senere…

Vi vil rigtig gerne lægge vægt på, at ugen skal stå i fællesskabets ånd. Derfor – til dig som er ny, dig der kommer alene, og dig som har været med i 100 år:

VELKOMMEN TIL SPORTSUGEN!

Du er selv med til at skabe en god uge, og vi i ugeteamet, vil gøre os rigtig umage for, at alle føler sig velkomne og forhåbentlig kommer hjem med rigtig gode oplevelse i baggagen.

Vi glæder os til at se dig!

Ugeteamet på Sportsugen

Du kan kontakte Anna på e-mail: Laybournanna[at]hotmail.com. Hvis du overvejer at deltage eller har nogle spørgsmål, så skriv endelig.