SPORTSUGE 28/2019

06.07.2019-13.07.2019

OBS: TEKSTEN ER FRA 2018. TEKST FOR UGEN 2019 KOMMER OMKRING D. 1. MARTS 2019

Fællesskab, sport, spil og snak!

Her på siden har vi skrevet en masse til dig, der overvejer eller allerede nu ved, at du gerne vil komme på Sportsugen i år. Vi skriver her om den gode stemning på ugen, om at Sportsugen er en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde, om ugens workshops: Kampsport, Roning på land, Feministisk Selvforsvar, Fodbold og fodboldkamp mod øens folk, Kvindelitteraturworkshop, Bålkaffe, Gåture på øen, om portvinssmagning og om årets temafest. Velkommen!

Sportsugen er en livlig, festlig og aktiv uge med god afbalancering mellem fysisk aktivitet og nærværende snakke. Ugen er både for dig som voksen kvinde, der kan lide at få pulsen op – og for dig der elsker at slappe af, lege og spille spil.

Sportsugen er en god blanding af nye og kendte ansigter, og vi starter derfor med et ryste-sammen-arrangement, så vi kan lære hinanden at kende og grine sammen.

Gennem ugens aktiviteter får vi en sprudlende uge fyldt med sammenhold, nærvær og grin, og vi har planlagt en række spændende og afvekslende workshops, du kan vælge at deltage i. De fysiske workshops er i trygge rammer og giver mulighed for at blive introduceret til at give den gas med noget, man ikke nødvendigvis har prøvet før. Det er helt op til den enkelte, hvor mange workshops, man har lyst til at deltage i fra dag til dag, og hvor meget man giver sig fysisk – det handler om at prøve af og have det sjovt imens. Ud over de faste workshops, der kører næsten hver dag, er der også pop-up workshops, der afholdes lidt færre gange, og der kan der være små aktiviteter indlagt– en ny for hver dag. Det kan være fælleskor, flintestensjagt, eller løbeture rundt på øen. Måske du har en god idé?

Når du tilmelder dig, vælger du, om du gerne vil spise vegetarisk eller mad med kød – så bliver der købt ind og lavet lækre retter i de rigtige mængder hver dag.

Sportsugen – en uge med udgangspunkt i den voksne kvinde
Da der er en del børn på rigtig mange af lejrens andre forskellige uger, har vi valgt at Sportsugen er på kvindernes præmisser. Ugen kan derfor ses som et voksent pusterum, hvor alvorlige snakke, voksenhumor og fester er en naturlighed, og hvor kvinderne kan tonse igennem på de forskellige workshops i de voksnes tempo. Ugen har derfor et max-antal på fem børn, der skal være fyldt otte år. Børn over 13 år kan deltage i de fleste workshops. Det er sjovest for alle, når børnene får lov at hjælpe til og deltage i det praktiske arbejde i et omfang, der passer til deres alder, og fra 13 år tager børnene som en naturlig del tjanser på lige fod med de voksne.

Temafest mandag: Lufthansa til grisefest på Mallorca 1974
Der er tradition for, at vi alle i en eller anden grad er udklædt til temafesten. Nogen gør ret meget ud af at bygge en karakter op, og tager det helt store udklædningsgear med hjemmefra, og dem der har glemt udklædningstøj plejer at få lyst alligevel og improvisere noget på lejren. Så selvom du ikke lige tænker, at du nødvendigvis vil klæde dig ud, så medbring for en sikkerheds skyld et eller andet, som du synes, kunne passe dig til en aften i flyet, til grisefest eller et andet sted på Mallorca. Temaet er:

Lufthansa har taget hele sin besætning med til grisefest på Mallorca – året er 1974 – og stemningen er lystig efter fri bar i flyet på vej derned. Kufferterne er fyldt med Hawaii-skjorter, stewardesse-uniformer, solhatte og hvad man ellers kunne have brug for på en mallorcinsk strand i 1970’erne.

Vi kan kun give Yvonne Olsen ret, når hun siger ”Vi kommer nok til at skulle have noget mere is, nogle flere glas og noget mere vodka.” Det bliver et brag af en fest!

Workshops i 2018

Bålkaffe – pop-up workshop når vejret tillader det
Det er morgen, fuglene synger, græsset er dugvådt og friskt og solen stiger op over havet ved strandengen på Femø. I disse smukke omgivelser samles vi inden morgenmaden på stranden, hvor der vil være bålkaffe og vi sammen kan mærke os selv og naturen vågne.
Af sikkerhedshensyn er det muligvis ikke alle dage, man kan lave bål på stranden, men de dage, hvor man kan, skal vi selvfølgelig have bålkaffe.
Sara

Fodbold for alle
Vi træner op til torsdagens traditionsrige kamp mod øens folk. Vi skal lave forskellige boldøvelser og lege, og fremfor alt spille en masse på to mål. Wokshoppen er for alle – trænede fodboldspillere såvel som nybegyndere. Medbring fodboldstøvler, hvis du har, eller kom i dine løbesko.

Fodboldkamp: Kvindelejren vs. Femøfolket 
Torsdag eftermiddag spiller vi fodbold mod øens folk. Det plejer ikke at gå stille af sig, og hele øen bakker op om denne traditionsrige kamp, hvor lejren laver kampråb og overgår øens folk i Hep. Det er helt utroligt, men selvom vores fodboldhold oftest består af en blandet bunke af rutinerede og ret nybegyndende spilledamer, har vi endnu ikke præsteret at tabe en eneste kamp! Derfor slutter vi også dagen af med en stor sejrsfest, hvor vi hylder vores tapre fodboldspillere. Tag endelig fodboldstøvler eller løbesko med, hvis du er frisk på en løbetur og en finte. Du kan blive klar til kamp ved at deltage i lejrens fodboldworkshop.

Kampsport
Denne workshop er for alle, der gerne vil lære at slå og sparke fra sig – på den rigtige måde. Vi vil have fokus på basis-teknikker fra kampsportens verden – primært taekwondo, karate og kickboxing. Alle kan være med, og der er ingen krav til smidighed, styrke eller kondi. Så er du klar på at sparke, slå, råbe og flytte grænser, så er dette en workshop lige for dig.
Helene og Kimie

Roning – på land
Kunne du tænke dig at lære at blive en haj til roning i romaskine, få ret god motion for hele kroppen og opleve, hvor meditativt det kan være, når 10 kvinder ror i takt, side om side med udsigt ud over vandet? Så kom og prøv denne workshop, der er for alle, uanset om man har prøvet at ro før eller ej. Vi giver introduktion til ergometerroning, som det hedder, og sammensætter programmer alt efter hvor meget deltagerne har lyst til at give den gas.
Dit træningstøj skal være stramtsiddende på overkroppen, så ”åren” ikke sætter sig fast i blusen, og du får brug for lukkede træningssko.
Marianne og Anna

Feministisk Selvforsvar
At selvforsvare sig begynder ved beslutningen om, at du er værd at forsvare. Vi arbejder med mentale teknikker til at overskue farlige situationer, vi laver øvelser der styrker vores årvågenhed og grænsesætning – om det er overfor en irriterende kollega eller grænseoverskridende moster Oda. Med andre ord, lærer du at sig til og fra overfor mennesker i dit liv. Og du lærer, hvordan du kan forsvare dig med stemme og krop.

Vi tænker ud af boksen, lytter til succeshistorier og udfordringer, i et trygt rum hvor vi taler, trækker vejret, laver fysiske frigørelsesteknikker, bruger stemmen og arbejder med grænsesætning og viljen. Workshoppen er ikke terapeutisk, den indeholder derimod opbyggende teknikker til at selv-forsvare HELE dig. Vel mødt :-)
Karen

Kvindelitteratur
Der er sport for kroppen og sport for sindet – vi tager os af sidstnævnte i denne workshop. Kom og læg dit ømme legeme i græsset til højtlæsning og diskussion af filosofiske og litterære værker – lige fra Sappho og Mary Wollstonecraft til Tee Corinne og Maria Gerhardt. Du behøver ikke at kende de nævnte kvinder for at være med, god litteratur er for alle.
Emilie

Gåture på øen – popup-workshop
Hvis der er interesse for det og vi kan få plads til det mellem alle de andre aktiviteter, vil der være “walk and talk” rundt på øen. Det kunne måske være noget for dig, hvis du ikke er til de helt store aktiviteter, men alligevel gerne vil røre dig lidt. Turene vil ikke være planlagt på forhånd, men bliver arrangeret på dagen, hvis der er stemning for det – og vejret er til det.
Bettina

Portvinssmagning – pop-up workshop 1-2 gange på ugen
Har du aldrig forstået, hvad din mormor ser i portvin? Føler du, der bliver talt et fremmed sprog, når talen falder på ting som Ruby, Late Bottled Vintage, Tawny & Colheita? Så fat mod, for der er håb! I Kvindelejrens fantastiske rammer af fællesskab og Femøs smukke natur får du nu chancen for at knække koden, idet vi dette år byder på intro til portvinens forunderlige verden inklusive smagning på en række forskellige og spændende varianter af de gyldne dråber. Du får en teoretisk intro og får lov at smage dig vej igennem de forskellige kategorier, farver, typer og aldre af portvin… mums!

Af praktiske hensyn vil denne workshow kræve betaling med mærker, som du kan købe på lejren. Nærmere deltaljer gives on location.
Mette og Sara

Talentløst talentshow
En aften midt på ugen holder vi talent-/antitalentshow, hvor alle kvinder der har lyst optræder med et lille stunt, nummer eller gimmick. Det plejer at være en hyggelig, skør og ret underholdende aften. Så kan du jonglere, er du regionalmester i dart, eller kan du synge virkelig falsk, så tag gerne dine remedier med på ugen – vi kan garantere et taknemmeligt publikum og et ordentligt bifald!

 

Vi vil rigtig gerne lægge vægt på, at ugen skal stå i fællesskabets ånd. Derfor – til dig som er ny, dig der kommer alene, og dig som har været med i 100 år:

VELKOMMEN TIL SPORTSUGEN!

Du er selv med til at skabe en god uge, og vi, i ugeteamet, vil gøre os rigtig umage for, at alle føler sig velkomne og forhåbentlig kommer hjem med rigtig gode oplevelse i baggagen.

Vi glæder os til at se dig!

Ugeteamet på Sportsugen

 

Du kan kontakte Anna på e-mail: Laybournanna[at]hotmail.com