27.7.2024 – 3.8.2024

FAMILIEUGEN 2024

Det helt særlige ved Familieugen er, at vi sammen skaber vores fælles oplevelser og aktiviteter, imens vi er på lejren. Der er derfor masser af plads i løbet af ugen til ideer, og det vi hver især ønsker at give hinanden eller har lyst til at fylde ugen ud med.

Ugeteamet har planlagt enkelte aktiviteter hjemmefra, som indbefatter et par forskellige traditioner, der er opstået i årenes løb, som f.eks. fodboldturnering, en tur til havnen, bamsedåb og afsked med store drengebørn med en lille højtidelighed.

Lejrliv med spontanitet og fælles ansvar
Lejrlivet spiller en stor rolle på Familieugen og vi løfter i fællesskab alle praktiske og sociale opgaver. Vi laver mad, passer børn, tømmer toiletter, rydder op, bader, vasker op, leger, spiller fodbold og synger sammen. Vi hjælper hinanden på kryds og tværs af familiestrukturer, så alle – unge som gamle – føler sig trygge og glade i lejren, uanset om det er ens egen mor, eller en anden, der rækker en hjælpende hånd. Vi lever enkelt og hyggeligt sammen, med rum til spontanitet, bål på stranden, leg og pauser. Mange har ideer med hjemmefra og andre aktiviteter opstår undervejs. På det daglige fællesmøde om formiddagen, byder vi ind med ideer og forslag til aktiviteter.

Tjans dig glad og tag eventuelt Bedste med på ø-lejr
Ugeteamet arbejder frivilligt, og mødes i løbet af året for at forberede ugen. Under ugen har teamet det overordnede ansvar og overblik, men det er et fælles ansvar at lejren kører, og at vi har det godt. Vi løfter i flok, og du skal være klar til at indgå i et arbejdsfællesskab, hvor alles indsats er vigtig og tæller. Det er en forudsætning for at være med på lejren, at du kan og vil deltage og tjanse.
Alle tjanser – børn og voksne – hver dag og tager dermed medansvar for fællesskabet, og for at lejren er dejlig at være i. Du skal som voksen regne med at tjanse omkring 4 timer dagligt. Børn op til 10 år har sammen med en voksen den daglige frokosttjans. Fra 10-12 år tjanser børn på halv tid guidet af deres tjansegruppe og over 13 år tjanses på fuldtid. Hvis du er i tvivl om, at du kan tjanse fuldtid så ræk ud til ugetemaet.

Det er en udfordring at være alene på lejren med små børn og tjanse. Det er ikke muligt at have små børn under armen i køkkenet eller ved toiletterne under rengøringen. Derfor er det en god ide at tage en veninde, bedstemor eller moster med på lejren. Er du alene på lejren med små børn, allierer du dig med en anden voksen på lejren, som kan være “gå-til voksen” for dit barn når du tjanser. Vi kan hjælpe hinanden på fællesmødet med at finde løsninger på dette og andre udfordringer.

Slik, skærm og sukker
Familieugen er et skærmfrit fællesskab. Det betyder, at telefoner og tablets ikke er fremme i fællesskabet og bruges de i eget telt, er det alene eller sammen med teltets øvrige beboere.
Familieugen har også en sukkerpolitik. Det er derfor ikke muligt at medbringe eget slik og andet sukker i fællesskabet. Der bliver ca. 3 gange i løbet af ugen serveret kage og saftevand for alle. I lejrens værtshus kan der købes æblemost, danskvand, øl, alkoholfri øl og vin.
Lyder det godt, så kom og være med. Sammen er vi stærke!

Vi ønsker på familieugen at favne familielivet i bredest mulige forstand – inden for Kvindelejrens rammer. Du vil møde regnbuefamilier, solomødre, lesbiske, heteroseksulle og alt derimellem. Vi inkluderer alle kvinder og nonbinære personer med lige CPR-nummer, F eller X i passet.

Kontaktperson: Mathilde e-mail: familiekvinder [a] gmail.com

Børn på Femø