09.07.2022-16.07.2022

OBS. Teksten er fra 2021. Der kommer ny tekst omkring 8. marts 2022.

 

På familieugen er det vigtigste, at vi sammen skaber rammerne for hverdagen og at der er tid til at lave ingenting og alting spontant. Den enkelte dag er, hvad vi gør den til – men med faste praktiske tjanser, så vi får mad på bordet, rene toiletter og en rar lejr at boltre os i.

På familieugen er lejrlivet en stor aktivitet i sig selv. Vi lever enkelt og hyggeligt – så er der også rum for spontanitet og stilstand. Der er i denne uge ikke fastlagt nogle workshops og aktiviteter, men vi er en mange der har ideer og der er masser af plads til flere. Ugeteamet kan hjælpe til med at igangsætte aktiviteter eller skabe rum for at andre kan gøre det, alt efter hvad stemningen i fællesskabet er.

Børn og kvinder er alle med til at lave praktiske opgaver og skabe stemningen for ugen. Vi hjælper alle sammen hinanden, så vores unger føler sig trygge og glade i lejren, uanset om det er mor eller en anden kvinde der hjælper.

Der vil være tjanser for alle – også for børnene, som vil hjælpe til med at lave salat, tage ud af bordet, tørre af osv. Vi er på lejren afhængige af hinanden, vi laver alt selv og du bærer på lige fod med alle de andre kvinder ansvaret for, at ugen bliver god for os alle – også for de voksne kvinder i alle aldre. Ugeteamet arbejder frivilligt i løbet af året på forberede ugen og under ugen har teamet det overordnede ansvar for forskellige områder såsom køkken, økonomi, lastbil og bar. Det betyder også, at når du melder dig til, skal du være klar til at tage ansvar for fællesskabet, for der er brug for at alle gør en indsats.

Vi ønsker at favne familielivet i bredest mulige forstand, og sommetider er deltagerne spundet sammen på kryds og tværs med veninder, bedstemødre, mostre og meget mere. En meget fri, festlig, rolig og rummelig familie plejer det at være, så kom med hvis du vil være med til at skabe det.

På Familieugen kan du for eksempel møde tre veninder fra skoletiden, som har efterladt mænd og store drenge i parcelhuskvarteret og har kastet sig ud i det ukendte lejrliv på Kvindelejren på Femø. Eller du kan møde regnbuefamilien med mor og mor, som er gift med hinanden og bosiddende i Jylland, og som vil finde andre fra provinsen i tilsvarende situation. Nogle af os er alene med eller uden børn, og nogle af os er mormødre og mostre. Det er dejligt at være sammen på tværs af generationer, så vi efterspørger, at endnu flere bedstemødre, mostre, fastre og store piger har lyst til at komme med på ugen.

Hver dag efter frokost holder vi en halv times fællesmøde, og hvis du og din familie her fortæller, hvad I gerne vil lave, så skal der nok være nogen, der får lyst til at være med.

Familieugens børn, unge og voksne er sammen, når vi aftenhygger med bål og snobrød på stranden, laver vandkamp, laver bamsedåb og stormløb, synger, laver vores egen lækre og sunde mad, vasker op, dyrker familie-yoga, læser spændende historier, overnatter på stranden og meget andet.

På lejren har vi plads og tid til at fordybe os i gode snakke om hverdagsliv, arbejdsliv og politik og til at grine en masse af os selv og hinanden i en god og rummelig atmosfære. Hvis denne uge er noget for dig, så tilmeld dig hurtigst muligt til Familieugen. Så ses vi på Femø i uge 27.

Hvis du ikke kan vente så længe, eller du går og overvejer at deltage på Familieugen, så kom og mød nogle af de andre deltagere til familieugens kom-sammen, som afholdes i løbet af foråret. Alle kvinder og børn er velkomne. Find Femø Familieuge gruppen på Facebook, så kan du følge med i, hvornår det sker.

Det kan være en udfordring at være alene af sted med små børn når der skal tjanses op til 4 timer om dagen i køkkenteltet eller ved opvasken. Derfor er det en god ide at tage sin veninde, bedstemor eller moster under armen og med på lejren eller alliere sig med en anden kvinde på lejeren, der kan være “gå-til voksen” for barnet under din tjans.

Kontaktperson for ugen: Lærke. E-mail ltestmann[a]gmail.com

 

 

 

 

 

 


Børn på Femø