KREALTERNATIV UGE 29/2020

11.07.2020-18.07.2020

OBS: Teksten er fra 2019. Der kommer ny tekst for 2020 i begyndelsen af marts 2020

Genbrugs Saft og Kraft

Velkommen til krea, ugen der har eksisteret i årtier. I år står krea for alvor i genbrugens tegn. Øen har skønne genbrugsbutikker og dem skal vi bruge. Tag gerne ting med hjemmefra til brug til de workshops, du tænker at deltage i. Tag den lækre bluse med, du egentlig ikke går med mere og giv den til en medsøster. Få de skønne shorts med hjem, du drømte om, men ikke købte i butikken. Også til årets fest skal der genbruges alle slags materialer til et storslået genbrugsgalla outfit.

Som altid har vi flad struktur. I praksis betyder dette at vi i fællesskab tager ansvar for at lejren fungerer på alle planer, oprydning, madlavning og at vi alle er en del af lejren. 

Workshops

Syslerier
Som en smuk tråd gennem ugen vil syslerierne væve sig ind i lejren. Vi sysler i løbet af dagen med garn og stof. Vi arbejder også med de materialer som naturen byder på.
Vil du lave din gamle t-shirt til stofgarn? Vil du filte på din yndlingstrøje? Vil du sy en fin lille pung i læder? Vil du lave din personlige drømmefanger? Vil du filte små bolde? Medbring gerne garnrester, stofrester og evt tøj som du vil forandre.

Bog-workshop
Tag gamle ugeblade og magasiner med! I løbet af ugen laver vi nemlig også vores egne små bøger!
Inspireret af kvindelige kunstnere og deres udtryk og teknikker, skaber vi vores egne kunstværker med feministiske budskaber og statements. Vi vil tegne og male, lave collager og trykke ord. Hvis vi får lyst, holder vi bogreception sidst på ugen.

Mosaik
En workshop i nutidig mosaikkunst der kombinerer glas, fliser, gamle tallerkner, perler, sten og skaller fra stranden og hvad du selv har lyst til at medbringe. Det kræver ingen særlige forudsætninger at lave mosaik, bortset fra en indstilling til at processen er af en langsom karakter. Mosaik kan laves på urtepotter eller en stor sten kan beklædes. En træplade kan blive til et billede eller til en ramme om et spejl. Alt kan skabes, det er kun fantasien, der sætter grænser så medbring materialer.

Saft og kraft med hjertet
Vi skal lave tantriske kropsøvelser, som vi kender dem fra Østen og kombinere disse med Den Nordiske Shamanisme.
Både den østlige Tantra og Den Nordiske Shamanisme arbejder med bevidstgørelsen af Seksualkraften.
På Femø har vi Jorden, Havet, Himmelrummet, Solen, Månen og alle Stjernerne som tætte Vejvisere.

Kønspolitisk snakkegruppe
Med udgangspunkt i at ”det private er politisk” skal vi diskutere emner som køn, krop, seksualitet. Kun gruppen sætter grænser for, hvilke emner der er relevante for os. Vi henter inspiration i 70’ernes basisgruppeform, hvor en flad struktur og det at tale i runder gerne skulle skabe et trygt rum, hvor vi kan udveksle erfaringer, meninger og ideer.

Bålkaffe
Vi mødes nogle morgener cirka kl. 08 og nyder en kop kaffe i bålets skær. Det er bare så hyg´ligt.

Kussetryk
Vi starter med en massage af kroppen. Bryster, kød, flæsk, vulva. Meditation over vores krop. Vi trykker vores flotte, frådende og fine kusser på papir med farver og fest.

Den Feministiske LLLLøbegruppe
Vi løber, lunter, nyder og sanser. Husk dine lækre løbesko.

Kontaktperson for ugen er Lotte Seide Mortensen: Lotteseide@gmail.com

 

Krealternativ uge på Femø